Ešte včera ich Matovič hádzal do Dunaja. Dnes za tie isté rýchlotesty Slovensko zaplatí oveľa viac

Legendárne rýchlotesty, ktoré Matovič chcel hodiť do Dunaja a označil ako zbytočné, odmietol kúpiť. A, ako je jeho zvykom, nezabudol obviniť bývalé vedenie ministerstva vnútra z predraženého nákupu rýchlotestov na koronavírus. No teraz je všetko inak. Slovensko ich kúpi, ale, ako inak, ešte drahšie. Objednávku milióna rýchlotestov, ktoré Matovič odsúdil ako zbytočné a nepotrebné, na skladoch totiž nemáme, pretože obchod štát nezrealizoval. Časť rýchlotestov, ktoré pre Slovensko boli “zbytočné”, kúpilo a aplikovalo v praxi susedné Česko. Tam ich už nikto nehádzal do Moravy či Vltavy.

Pred niekoľkými dňami nastal v Matovičových slovách obrat a ministerstvo vnútra SR podpísalo s dodávateľom zmluvu na nákup 500-tisíc kusov tých istých, Slovenskom odmietnutých, rýchlotestov. Pôvodná cena za kus bola 8,90 eur, teraz je ale o euro vyššia, čo zjavne už Matovičovi nevadí. Pritom ide o dodávku tej istej spoločnosti.

„Milión sme určite nepotrebovali, to vidíte, ten nákup z tohto pohľadu nebol úplne racionálny, ale vieme použiť polovicu z nich, zhruba pol milióna. V podstate sme dodatočne dokúpili a budeme ich takýmto spôsobom využívať. Viete čo, to sa obráťte na ministra vnútra, lebo to ministerstvo vnútra nakupovalo,” odpovedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

(SCa)

Přejít nahoru