Nevládní organizace obnovuje sběr migrantů ve Středomoří uprostřed globální pandemie

Loď již opustila přístav ve Španělsku, kde prošla opravami a očekává se, že se tento víkend dostane do vod u pobřeží Libye, uvedla nevládní organizace Sea Eye ve svém prohlášení v pondělí večer.

Alan Kurdi, vedený německým kapitánem Baerbelem Beusem, bude v této oblasti jediným záchranným člunem, uvedla nevládní organizace.

Vzhledem k šíření COVID-19 podniká Sea Eye další bezpečnostní opatření a podle manažera mise Jana Ribbecka vytvořil „plán řízení nákazy“.
“Máme na palubě dostatek osobních ochranných prostředků pro naši posádku,” řekl.

Námořní záchranné operace v současnosti čelí velkým potížím při hledání bezpečného přístavu, podle Sea Eye. Píše Voice of Europe.

Itálie, nejběžnější destinace pro záchranné čluny, byla koronavírem zpustošena více než kterákoli jiná země, s více než 100 000 potvrzenými případy a 11 000 úmrtími.

Uzavření hranic také zabránilo dalším nevládním organizacím mobilizovat personál z celé Evropy pro záchranné mise, uvedla Sea Eye.

“Je to zázrak, že jsme dokázali sestavit posádku, vyškolit je a připravit je na zvláštní okolnosti,” řekl Gordon Isler, předseda Sea Eye.

Přejít nahoru