Salvini: Právníci nevládních organizací podporující Sorose a pomáhají migrantům ve Středomoří dosáhnout Evropy

Migranti kontaktovali právníka, zatímco stále plavili na poškozené gumové lodi z Libye do Evropy. Poté právník podal jménem Evropského soudu pro lidská práva (EÚLP) odvolání, zatímco byli stále na moři.

Případ byl vyzdvižen a Salvini, vůdce konzervativní strany Lega reagoval na zprávy na tweeteru:

„Šílené! Ve spolupráci s právníky sdružení financovaného Sorosem… Mezitím vláda vítá všechny na trajektu na úkor Italů. Dříve nebo později budeme hlasovat …,“ napsal Salvini.

Podle Il Giornale opustil člun s nejméně 47 migranty na palubě libyjský přístav Al Khoms v noci z 8. na 9. dubna, aby vyslal signál SOS o den později, 10. dubna, prostřednictvím sítě Alarm Phone – telefonní horká linka poskytující podporu migrantům v nouzi na Středozemním moři. Organizace sama nevykonává záchranné operace, ale upozorňuje na nouzové situace na moři.

Síť poté upozornila italské a maltské orgány prostřednictvím Twitteru. Maltské orgány vydaly výzvu všem plavidlům v oblasti a uvedly, že Malta není schopna poskytnout bezpečný přístav. Informuje portál RMX.

Avšak ještě před tím, než bylo rozhodnuto o jejich přistání, právník podal u štrasburského soudu stížnost na evropská lidská práva proti maltským orgánům, poté brzy následoval druhý proti italským orgánům za odmítnutí pomoci.

Odvolání podala italská právnička Lucia Gennari jménem dvou z posádek lodi, 28letého sudánského občana A. W. M. a 21letého státního příslušníka Pobřeží slonoviny N.D.

Přejít nahoru