Kim Jong-ove podezření z jeho smrti prudce stoupají poté, co sestra severokorejských vůdců dostane „hlavní povýšení“

To vedlo ke spekulacím o mezinárodním společenství ohledně jeho zdraví. Jeho sestra Kim Yo-jong nedávno získala „hlavní povýšení“ v Pyongyangově elitě.

Hostitelka Arirang News Jennifer Moon uvedla: „Severokorejská vůdkyně, silná mladší sestra Kim Jong-una byla vždy pravou stranou svého bratra a starala se o aranžmá a protokol, aby zajistila, že se události odehrají bez problémů.”

“Ale teď se zdá, že Kim Yo-jong získala hlavní povýšení, které ji řadí mezi deset nejmocnějších lidí v elitě Pyongyangu.”

Reportér Sooyoung Oh dodal: „Severokorejský vůdce Kim Jong-un a jeho sestra se nyní jeví jako devátá nejmocnější postava v režimu.”

Kim Yo-jong seděla jen čtyři křesla nalevo od svého bratra a seděla v přední řadě u památníku v tělocvičně v Pchjongjangu při příležitosti 25. výročí úmrtí jejich dědečka a zakladatele Severní Koreje Kim Eun Seong.”

“Je možné, že status Kim Yo-jong byl zvýšen z kandidáta politbyra na skutečného člena.”

Jihokorejští představitelé tvrdí, že v Severní Koreji nezjistili žádná „neobvyklá hnutí“ a jeden cizinec žijící v Pchjongjangu řekl agentuře Reuters, že život vypadá jako obvykle. Píše portál Express.co.uk.

Přejít nahoru