Top 5 nejlepších pistolí na světě. Souhlasíte? + FOTO

 

Pistol TT – USSR – foto – wikipedia

Země výroby: SSSR
Navrženo: 1930
Pohotovostní hmotnost: 0,94 kg
Délka: 195 mm
Délka hlavně: 116 mm
Rychlost ústí: 420 m / s
Kapacita zásobníku: 8 kol

Tato zbraň je známá svou dobrou silou a schopností proniknout různými překážkami. Díky své malé velikosti můžete skrýt pod nošení. Byla vyvinuta v roce 1930 a po mnoho let se aktivně používá v sovětské armádě.

Její použití je velmi snadné, to je jeden z důvodů jeho popularity. Hlavním negativním rysem pistole je nespolehlivost upevnění zásobníku kazetami. Z tohoto důvodu byly zaznamenány případy vlastních šipek.

FN Five – seveN – Belgie – foto – Wikipedia

Země výroby: Belgie
Navrženo: 1993-1998
Pohotovostní hmotnost: 0,744 kg
Délka: 208 mm
Délka hlavně: 122 mm
Rychlost ústí: od 520 do 650 m / s (v závislosti na kazetách)
Kapacita zásobníku: 10 (omezená), 20 (standardní), 30 (zvýšená kapacita) kol

Tato zbraň patří na čtvrté místo v žebříčku nejlepších pistolí na světě. Navržena a vyrobena v roce 1998. Úspěšně jej využívaly různé jednotky a skupiny vojenské aliance NATO.

Pohodlné pro použití v obtížných situacích, extrémně lehké a univerzální. A pokud používáte speciální kazety, můžete zvýšit bojovou sílu. To umožní propíchnout neprůstřelnou vestu.

Glock 17, Rakousko – foto – wikipedia

Země výroby: Rakousko
Navrženo: 1982
Pohotovostní hmotnost: 0,905 kg
Délka: 186 mm
Délka hlavně: 114 mm
Rychlost ústí: 350 – 360 m / s
Kapacita zásobníku: 17 (standardní), 19 nebo 30 (zvýšená kapacita) kol

Přední tři řebříčky otevírá Glock 17. Úspěšně využíván ozbrojenými silami v několika desítkách zemí. Různé modifikace vám umožní použít je pro různé účely. Optimální hmotnost a jednoduchá konstrukce (sestavená z 30 dílů) jsou jednou z hlavních výhod. Jednoduchým hřebem odborníci zbraň rozebírají za méně než 60 sekund.

Glock 17 patří k nejspolehlivějším. Z toho může být vyhozen až půl milionu výstřelů. Spouštěč je kvalitní. Neexistuje také žádná vlajka pro pojistku, a to umožňuje rychle tasit zbraň z pouzdra a vystřelit.

Glock 17 nezapadá do klasické myšlenky střelných zbraní. Strukturálně je mnoho z jeho částí vyrobeno ze silného polymeru, který se nebojí rázy a mechanického namáhání. Mnoho policistů v USA ho používá. Asi 40% dotázaných považuje Glock 17 za nejpohodlnější zbraň všech dob.

Sig – Sauer P226, Německo – Švýcarsko – foto Wikipedia

Země výroby: Německo, Švýcarsko
Navrženo: 1981
Pohotovostní hmotnost: 0,802 nebo 0,867 (v závislosti na použitých kazetách) kg
Délka: 196 mm
Délka hlavně: 112 mm
Kapacita zásobníku: 12, 13, 15, 17, 18, 20 ran (v závislosti na použitých kazetách)

Tato zbraň má jedinečnou historii. Vysoké postavení v žebříčku si zaslouží, protože zbraň byla schválena různými armádami a zvláštními službami světa. V důsledku spolupráce mezi SIG a Sauerem se na trhu objevila pistole Sig-Sauer P226. V polovině minulého století byl vyroben model P220, který byl použit jako základ pro výrobu P226.

Zbrojníci poukazují na ohleduplnost designu a vynikající zpracování nejmenších detailů. Pokud potřebujete použít malou pistoli, nebude tento model fungovat. Když se podíváte na fotografii SIG-Sauer P226, můžete mít dojem, že je lehký, jako by byl vyroben z plastu. To zdaleka není realita. Ve skutečnosti je zbraň poměrně velká a těžká. V rukou profesionálů je vzhledem k relativně velkým rozměrům a dobré bojové schopnosti zbraň nezbytná.

Výrobce SIG-Sauer P226 v průběhu let vytvořil vynikající vysoce kvalitní zbraně. Využití nového vývoje je hlavním klíčem k úspěchu společnosti.

Zbraň byla vytvořena již v roce 1981 jako konkurenční kopie americké armády. Snad nejdůležitější nevýhodou této zbraně je vysoká cena, která jí neumožnila zaujmout první místo v seznamu nejlepších střelných zbraní.

Beretta 92 – Itálie – foto Wikipedia

Země výroby: Itálie
Navrženo: 1975 let
Pohotovostní hmotnost: 0,95 kg
Délka: 217 mm
Délka hlavně: 125 mm
Rychlost ústí: 390 m / s
Kapacita časopisu: 15 kol

Italský výrobce střelných zbraní, považovaný za nejstarší v Evropě, vytvořil jedinečný model pistole ve všech ohledech – Beretta 92. Dnes je to nejlepší pistole na světě. V moderních podmínkách jsou Beretta 92 a velké množství upravených modelů úspěšně používány armádami a speciálními jednotkami mnoha států.

Ale i vůdce ratingu má nevýhody – a to je příliš velká rukojeť, stejně jako značná hmotnost, ve srovnání s jinými pistolemi této třídy.

zdroj: Bulgarianmilitary.com

Přejít nahoru