Gang Švédů mluvící arabsky okradl a ponížil chlapce

Video bylo původně vyrobeno během loupežného útoku 13. listopadu 2019, podle zprávy Samhällsnytta, kde lze video také zhlédnout. Zpráva uvádí, že k tomu došlo v lese v obci Bålsta na severozápadě Stockholmu, kde také bydlí pachatelé.

Ve videu je mladý rodák ze Švédska nucen k zemi, zatímco členové gangu ho kopají a posmívají se mu. “Lehni si, děvka,” říká jeden z gangu. Také ho svlékli. Informuje portál Voice of Europe.

V textu, který doprovázel video na Instagramu, jeho uploader opakovaně psal „ftp“ (seru na policii).

Následující vyšetřování vymáhání práva odhalilo, že dva členové gangu byli ve skutečnosti nativní Švédové, přestože hovořili silně akcentovaně švédsky a používali arabská slova. Třetí byl arabského původu. Pachateli byli Isak Eriksson Holmstedt, 21; Oliver Isaksson, 19 let, který podle záznamů policejních výslechů je částečně bosnianského původu; a patnáctiletého chlapce arabského původu. Chlapci byli v březnu odsouzeni za zločin za okradení chlapce.

Policie byla loni schopna použít kamerové záběry k zadržení pachatelů. Ukázalo se, že se natáčeli na cestě k zachycení oběti i během útoku, který poskytl všechny potřebné důkazy. Když bylo Isakssonovi řečeno, že bude o Vánocích zadržen, řekl, že by „šukal žalobce“ před svým právníkem a několika policisty.

Samhällsnytt také informoval, že Isaksson jim včera poslal zprávu, ve které řekl reportérům, že „úplně vypálí svou malou kočičku“, protože byl naštvaný, že publikovali příběh, a také jim vyhrožoval tím, že jim řekne, že také „ skončí v lese “, pokud nestáhnou svou reportáž. Isaksson byl naštvaný, že ho ve své první zprávě omylem považovali za imigranta kvůli jeho jazyku. Když se ho novináři zeptali, proč mluví s přízvukem a používá arabská slova, odpověděl pouze: „Nezáleží na tom.“

Přejít nahoru