Konfliktný Matovič primitívne pourážal už aj kresťanov

Matovič sa prízemne chvastá, že je hlboko veriacim. Ale jeho arogantné a narcistické vyjadrovanie tomu nijako nenasvedčujú. Hoci na novinárske otázky poslané mailom nikdy nereaguje, cez sociálne siete sa Matovič samoprezentuje každú chvíľu. Ako keby nemal nič iné na práci.
V pondelok si chcel na svojom fb účte pripomenúť 100. výročie narodenia Jána Pavla II. a tak uverejnil fotku podobizne Jána Pavla II. s typicky svojským prianím: “Všetko najlepšie, šéfe.” To, pochopiteľne, vyvolalo obrovskú vlnu pohoršenia a tak text Matovič rýchlo zmenil a napísal: “Všetko najlepšie, užívajte nebíčko.”
No prerátal sa a slovenskí veriaci to Matovičovi hodili o hlavu. “Titulný koment k obrázku hovorí o ´úrovni´ premiéra,” napísal jeden z nich. “Vy ste nenormálny, také dačo napísať,” znie ďalší. Matovič si to však nepolepšil ani s dodatočne opraveným svojím statusom a vlna pobúrenia proti Matovičovi sa zodvihla aj v Poľsku, kde je oveľa silnejšia domovina veriacich a s kade pochádzal aj Ján Pavol II.
“Toto akože vážne? Nemáte kúska chochmesu? Užívajte nebíčko? To ako keby som ja vám napísal, že na skoré videnie s ním,” kritizuje ďalší. Premiér však ľuďom neulahodil ani tým, že vôbec status zmenil: “Už netrapošte a správajte sa ako štátnik, premiér krajiny a ľudí. A hlavne stáť si za svojimi činmi. Niečo napísať a potom to rýchlo zmeniť, nie je rozumné, ba priam úbohé. Skúste sa radšej viac venovať racionálnym veciam v politike ako vypisovať na fb,” napísal mu ďalší.
“Igor, radšej už drž papuľu, pretože tvoje divadielko je tak trápne, že už viac ani nemôže byť! …a tohto mafiánskeho debila sme si zvolili na čelo štátu…?!,” pridal sa iný na sociálnej sieti. “Som kresťan a vyjadrenie primitíva Matoviča ma urazilo a presvedčilo, že by mal okamžite odstúpiť! Ak tak rýchlo nespraví, zvoláme protestné akcie v slovenských mestách a budeme bezpodmienečne žiadať Matovičovu hlavu. Už stačilo, pán Matovič!,” poslal mu šťavnatý odkaz ďalší Slovák.
(SCa, foto: Fb)
Přejít nahoru