Slováci sú nahnevaní. “Rúšok sa nezbavíme? Tak nech si ho nosí minister a aj Matovič!”

“Fakt sme už ako ovce? Čo nám nejaký idiot Matovič alebo minister či hygienik nariadi, tak to budeme musieť aj bezhlavo a nezmyselne dodržiavať? Nemáme vlastný rozum?!,” odznelo od nejedného Slováka v slovenských uliciach. “Som astmatik a už teraz sa vďaka debilnému rúšku dusím. To akože mám mať rúško aj v letnej horúčave? Hygienikovi či ministrovi sa to dobre hovorí. On sedí v klimatizovanej kancelárii a jeho problém obyčajného Slováka nezaujíma. To koho sme si, dočerta, zvolili?,” povedal nám ďalší. Ako sme sa dnes poobede mohli v uliciach okresného mesta najväčšieho slovenského okresu sami presvedčiť, v centre mesta 3/4 ľudí rúška už nenosilo. Hliadka Mestskej polície nevšímavo prešla služobným vozidlom okolo nich a príslušníci hliadky radšej sa tvárili, že nič nevidia.

“Rúšok sa nezbavíme? Rúško ma pred chorobou nezachráni. Pozrite sa na rúško pod mikroskopom a uvedomte si, aký malý je koronavírus. Nech ma Matovič alebo minister prinútia v lete nosiť to rúško… Tak nech si to vyskúšajú pracovať vonku v horúčave. Nie v klimatizovanom kancli, ale fyzicky vonku, na rozhorúčenom slnku a uvidíme..,” hnevá sa okoloidúci pán. “Odmietam to v letnej horúčave nosiť. A ak ma niekto pokutuje, že rúško nemám, tak nech si ho psychopat, usvedčený podvodník, zlodej a mafián Matovič nosí aj celé volebné obdobie…Už teraz Slováci hromadne podpisujú petície za jeho okamžitú demisiu. Ak nás bude bezhlavo a naďalej nútiť sa izolovať od rodín, tak veľmi rýchlo skončí,” nahnevane dodala staršia pani.

Kým sa nevyvinie vakcína proti koronavirusu, tak budeme musieť nosiť nielen rúška, ale aj dodržiavať dvojmetrové odstupy a na návštevy rodičov, starých rodičov a ďalších osôb nežijúcich v spoločnej domácnosti zabudnúť. “Zabránenie jeho šírenia je predovšetkým na zodpovednosti ľudí”. Myslí si to minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). “Vírus sme prakticky úplne eliminovali, no je stále tu, na území Slovenska, i keď je veľmi silno potlačený. Pokiaľ budú ľudia zodpovední, tak verím, že v takomto stave by sme mohli zotrvať aj ďalej,” dodal minister.

Ako uviedol, uvoľňovaním opatrení a nezodpovednosťou ľudí by mohla nastať nekontrolovateľná fáza reprodukcie vírusu medzi obyvateľmi. “Ak ľudia budú podceňovať zákernosť vírusu, musíme byť pripravení aj na to, že nastúpi druhá vlna epidémie. A tá je úplne reálna,” zdôraznil Krajčí.

Pozn.: Igor Matovič pod tlakom verejnosti a strachu, že ho ľud odvolá, dnes, 10.5., pripustil, že ak niekoľko dní nepribudnú na Slovensku nové prípady nákazy, príde k ďalšiemu uvoľňovaniu, napríklad aj v nosení rúšok.

(SCa)

Přejít nahoru