Objavená 774 metrová pyramída na severnom Urale + VIDEO

Výška pyramídy je takmer 774 metrov, dĺžka hrany stien asi kilometer. Pritom hrany pyramídy sú umiestnené presne podľa svetových strán. Pyramída sa nachádza na území Chanty Mansijskej autonómnej oblasti, ktorá spadá pod západnú Sibír.

 

Neobyčajný objekt bol objavený 1. mája 2020, keď expedičný tím pripravoval cestu pre turistov, ktorí snívali o rybolove na slabo preskúmaných severných riekach.

„Subpolárny Ural stále zostáva slabo preskúmaným územím. Je to kvôli jeho neprístupnosti,“ vysvetľuje súčasný člen Ruskej geografickej spoločnosti Vladimír Aniščenko. „Okrem úžasne krásnej krajiny tu nájdete aj neskutočné objekty. Sú to hory vo forme pyramíd alebo osamelých kameňov, niekedy podobných zvieratám, niekedy ľuďom, rôznym iným prvkom, medzi ktorými môžete nájsť stopy ľudskej činnosti.

Ural bol vlastne nárazníkovou zónou pre ľudstvo v období veľkých migrácií. Keď na jednej strane boli ľadovce a na druhej strane horúca step, človek šiel do zóny optimálnych prírodných podmienok. Áno, na Urale bolo chladno, ale vždy tu existovala voda a les. Tu bolo možné postaviť dom a ochrániť seba a budúce generácie. Preto bol Ural plný života.“

Dostať sa do oblasti Narodo-Itinského hrebeňa je možné iba pomocou vrtuľníka. V regióne sú stále miesta, kde ešte nestúpila noha súčasného človeka a mnoho hôr, jazier a riek z tohto dôvodu stále nemá svoje názvy. Z pohľadu Stredoeurópana je to neobvyklé, ale ide o obrovské tisíce kilometrové odľahlé oblasti, ktoré sú väčšinou roka pokryté snehom a ľadom.

„Môj osobný názor je, že o pripolárnom Urale vieme oveľa menej, ako by sme chceli vedieť,“ dodáva člen expedičného klubu Evgenij Svitov. “Môžete sa tam dostať iba vrtuľníkom. Na terénnych vozidlách sa tam nedostanete, pretože vrcholy hrebeňov sú príliš vysoké. Je možné dostať sa tam aj peši asi 400 kilometrov pozdĺž Uralského hrebeňa“.

Podľa cestovateľa sa pôvodní obyvatelia Chanty Mansijskej oblasti snažia nenavštevovať dané územie, kde bola objavená pyramída. Tieto miesta sú pre nich považované za posvätné. Danú oblasť navštevujú zriedkavo expedične malé skupinky, ktorých účastníci často rozprávajú o anomálnych javoch, ako sú energetické pramene so živou vodou, miesta, kde sa nenachádza žiaden hmyz, alebo akási nepochopiteľná čudná hmla, účastníci zažívajú na tých miestach živé sny, s ktorými sa ráno navzájom delia a majú pocit, že všetkým sa zdal ten istý sen. Expedičný klub uviedol, že daný objekt zaujal aj Ruskú geografickú spoločnosť.

„Koncom júla bude klub organizovať expedíciu do oblasti vrtuľníkom, ktorá preštuduje pyramídu. Expedičnej skupiny sa zúčastnia vedci aj novinári,“ prisľúbil Evgenij Svitov.

Pred niekoľkými rokmi našli cestovatelia z Expedičného klubu lebku starovekej reptílie, ktorú veda predtým nepoznala.

Koordináty pyramídy: 65.4023016, 61.6980171

zdroj: biosferaklub.info

Přejít nahoru