Maďarský europoslanec Hölvényi: Přistěhovalectví z Afriky lze zastavit pomocí správné pomoci a opatření

Hölvényi poukazuje na to, že od roku 2015 slouží program Maďarsko Helps jako příklad toho, jak úspěšně pomoci africkým zemím. Prostřednictvím tohoto programu Maďarsko poskytlo účinnou pomoc aktivním konzultováním s místními obyvateli, spoluprací s křesťanskými asistenčními skupinami a budováním dlouhodobých partnerství s cílem zlepšit dlouhodobý život. Píše portál RMX.

Hölvényi věří, že migrace není předešlým závěrem a že mnoho Afričanů se správnou podporou se rozhodne zůstat ve své domovině.

“Otázka setrvání na místě versus provádění migrace je obzvláště složitá, ale podařilo se nám dosáhnout pokroku. Je to částečně způsobeno naší důslednou přítomností a úsilím a zároveň důsledností ve zprávě, kterou zprostředkujeme,” napsal.

Mnoho nevládních organizací, politiků a novinářů obhajuje létání migrantů přímo do Evropy. Například Evropská rada pro zahraniční vztahy píše, že „uprchlíci mohli být identifikováni poblíž jejich země původu a mohli být přiletěni přímo do Evropy s dočasným vízem“, a také tvrdili, že „pokud Evropa chce, aby lidé přestali utopit, potřebuje nechat je létat “do Evropy.

Přejít nahoru