Otec švédského muže zabitého migrantem je nucený bránit před médii svého mrtvého syna, o kterém říkají, že byl nacista

Jak jsme již dříve zdůraznili, Tommie Lindh ubodán k smrti, zatímco se pokusil zastavit útok poté, co skupina migrantů přijela na domácí večírek v Härnösandu bez pozvání. Poté, co zabili Lindha, migrant pokračoval v znásilňování ženy.

Pachatel byl později pojmenován jako 22letý Abubaker Mohamed, migrant ze Súdánu, kterému bylo v roce 2011 uděleno švédské občanství a měl dlouhý trestní rejstřík, včetně odsouzení za znásilnění dívky mladší jako 15 let v roce 2015.

Po vraždě pravicová skupina zahájila v Härnösand protest proti zabíjení, ale demonstranti byli médiami okamžitě pošpiněn jako „nacista“.

Švédský veřejnoprávní vysílač SVT, který poslušně rozšířil „nacistický“ příběh, poté navštívil domov Lindhova otce, kde byl nucen bránit svého mrtvého syna před obviněními z rasismu.

Jak článek objasňuje, bylo jeho otci vyčítnáno, proč měl jeho syn vyholenou hlavu, protože trval na tom, že Lindh není nacista, ale možná měl přátele, kteří sympatizují s hnutím Severských odporů, skupinou, která protest začala.

Zdá se, že SVT se více zajímal o politické sklony oběti než o to, že byl migrantem zabit, zatímco se pokoušel zastavit znásilnění ženy. Píše portál Summit News.

Již bylo známo, že Lindh byl zastáncem Alternative For Sweden, pravicové populistické strany. Vzhledem k reakci médií byste si mysleli, že to byl větší hřích než zločiny znásilnění a vraždy spáchané Abubakerem Mohamedem.

Přejít nahoru