Proč má 1. ledna v Německu více než 400 000 migrantů narozeniny?

Podle údajů získaných od Federálního úřadu pro migraci a uprchlíky (BAMF) po žádosti Afd MP René Springera, čtvrtina ze 416 420 migrantů narozených 1. ledna vstoupila do Německa v roce 2015, dalších 116 000 poté a zbytek dříve.

1. leden byl také označen jako datum narozenin pro 13 ze 47 nedávno přijatých nezletilých z řeckých migrantských táborů, kterým bylo povoleno vstoupit do Německa během krize koronaviru.

Proč je tedy 1. leden tak populární datum pro narozeniny migrantů? Píše portál RMX.

Jednoduše řečeno, jedná se o datum, které Německo uvedlo v oficiálních dokumentech pro ty migranty, kteří žádají o azyl s identifikačním číslem a kteří nevědí nebo odmítají říci, kdy je jejich datum narození.

Mnoho migrantů lže o svém věku v Německu

Strana AfD vyvolává obavy z výskytu migrantů, kteří mají neznámé datum narození.

„Jedno je jisté: s více než 400 000 migranty nelze poskytnout žádné spolehlivé informace o skutečném věku. Pro Němce jsou datum narození klíčovým datem. Určuje věk řidičského průkazu, odchodu do důchodu, vojenské způsobilosti, přídavků na děti, a pracovní kapacitu, “napsalo v prohlášení AfD.

Společnost AfD tvrdí, že drobný migrant stojí německého daňovýho poplatníka každý měsíc tisíce eur, což neplatí pro mladé dospělé starší než 18 let, protože dospělí mají nárok na mnohem méně výhod.

Strana rovněž poukázala na to, že deportace v případě migrující nezletilé osoby je také mnohem méně pravděpodobná, což migrantům poskytuje další pobídky, aby lhali o svém věku. V důsledku toho AfD požaduje, aby úřady určily věk nezletilých migrantů pomocí testu.

„Skutečný věk může být stanoven okamžitě lékařským testem – ne do dne – alespoň do roku. Každý, kdo se odmítne podrobit takovému testu, dává najevo, že nechce zůstat v Německu, a tak přání by pak mělo být poskytnuto co nejrychleji, “píše strana AfD.

V minulosti se objevily obavy, že migranti lhali o svém věku, aby získali vstup do Evropy. Například podle zprávy BBC bylo neuvěřitelných 84 procent „dětských migrantů“ testovaných švédskými zdravotnickými úřady ve skutečnosti dospělí ve věku 18 a více let.

Přejít nahoru