Už v upoutávce na své OVM je Václav Moravec nestranný až běda

Ale nejen to: jeho otázka „komu to prospívá? obsahuje navíc i Moravcovo obvinění.  Ano, nepochybně ten, kdo o tu soběstačnost stojí či o ni usiluje, jak zmíněná formulace naznačuje, je někdo nečistý, nepoctivý, který v požadavku soběstačnosti ČR v potravinách hledá svůj osobní špinavý prospěch stojící v zásadním protikladu ku prospěchu české společnosti. Protože co jiného formulace „komu to prospívá?“ obsahuje? Od nepaměti se jí používá k obvinění a k ničemu jinému. Vždyť to známe z tisíců příkladů: Komu prospívá zdražování bytů? Komu prospívá  zmenšování vodních ploch v naší krajině? Komu prospívá malý počet policistů v ulicích? atd atd.

Čímž je otázka zda potravinová soběstačnost ČR ano či ne, už dopředu ohlášeným stanoviskem Václava Moravce vyřešena, též výběr pozvaných hostů byl jako vždy proveden tak, aby ohlášený postoj tvůrce nijak nezpochybnil, takže je-li už tedy vše takto dopředu dáno, vyvstává otázka proč by se měl onen pořad vůbec ještě vysílat?

Odpovídám, že ano, že by se vysílat měl. Protože ani v sugestivní otázce Václava Moravce „komu prospívá?“ není ono „komu“ ještě zcela jasně zodpovězeno“, takže právě tohle je v rozpravě OVM třeba ještě dořešit a všechny viníky zločinného záměru zajisiti potravinovou soběstačnost republiky  nemilosrdně a bez pardonu odhalit.

Všichni jste na nedělní popravu srdečně zváni.

Lubomír Man

Přejít nahoru