Šokující video. V akci opět policisté z Ameriky a opět z následkem smrti. Něco podobné jako Floyd. + VIDEO 18+

Znepokojivé záběry z kamery z policejního těla vydané ve středu ukazují, že muž byl zadržen policejními důstojníky z Dallase před jeho smrtí, když křičel: “Zabiješ mě!” Píše portál CBC news.

Záběry ukazující smrt Tonyho Timpy v Dallasu v srpnu 2016 a ukazují, že ho důstojník přitiskl k zemi rukama, na kterých mněl pouta za sebou téměř 14 minut. 32letý muž nakonec přestal reagovat. Je slyšet důstojníků jak žertují, že Timpa usnul, a jeden z nich podotkl: „ještě pět minut, mami!“

Timpova smrt na parkovišti přišla poté, co policajti zavolali 911, protože jim říká, že potřebuje své léky na schizofrenii a depresi. Otázky týkající se toho, co se stalo ve chvílích vedoucích k jeho smrti, se podle Dallas Morning News rozšířily o to, jak představitelé města argumentovali uvolnění záběry z tělesné kamery.

Ve federálním soudním řízení vycházejícím z nadměrné síly Timpu rodina tvrdí, že důstojníci „bezohledně“ a „vědomě“ zabili muže.

“Čekal, že mu někdo pomůže, pak zavolal policii, “řekla Timpova matka Vicki Timpaová pro CBS Dallas / Fort Worth v roce 2018 poté, co si rodina prohlédla záběry z tělesné kamery. “Nečekal, že ho několik policistů zabije.”

Lékařský vyšetřovatel označil Timpovu smrt za vraždu a uvedl příčinu jako „náhlou srdeční smrt“ způsobenou „toxickými účinky kokainu a fyziologickým stresem spojeným s fyzickým omezením“, uvádí pro CBS DFW.

Sgt. Kevin Mansell, důstojník Danny Vasquez a důstojník Dustin Dillard byli v prosinci obviněni z přestupků za vražedu. Kancelář okresního prokurátora v Dallasu však v březnu obvinění zamítla s tím, že tři lékařští vyšetřovatelé dospěli k závěru, že chování policistů není bezohledné.

 

Přejít nahoru