Predseda Národnej rady SR Boris Kollár spáchal samovraždu. Politickú

Na predsedu NR SR a predsedu politickej strany Sme rodina Borisa Kollára je toho akosi priveľa. Ešte v opozícii, keď sa prevalilo údajné plagiátorstvo u vtedajšieho predsedu NR SR a šéfa SNS Andreja Danka, si Kollár búchal do pŕs a rozhorčene žiadal pre údajné plagiátorstvo Danka jeho okamžitý odchod. No a dnes sa pre istotu, po plagiátorstve členky jeho strany Krištúfkovej, ktorá sa v nedeľu pod tlakom verejnej mienky pre jej styky s mafiánom Kočnerom a jeho exmanželkou v roku 2009 (ne)dobrovoľne po 5 dňoch vo funkcii vzdala lukratívneho postu splnomocnenkyne vlády pre rodinu, prevalilo plagiátorstvo samotného Kollára.

Obaja, aká to náhoda, z jednej politickej strany študovali na neslávne slávnej Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici. Hoci si to Kollár nechce priznať a oháňa sa zdrapom papiera o 24 percentnej zhode jeho diplomovej práce s inými už obhájenými prácami, pravda je taká, že viac ako polovica diplomovej práce predsedu parlamentu a hnutia Sme rodina Borisa Kollára je skopírovaná.

Predseda Spolu Juraj Hipš, strany, ktorá na Kollárove plagiátorstvo upozornila, spresnil, že v Kollárovej práci s názvom “Zmena klímy a bioklimatický potenciál cestovného ruchu v oblasti Kysúc” predseda parlamentu kopíroval bez priznania zdroja aj z publikácie jeho školiteľa docenta Jozefa Minďaša, ktorý je rektorom skalickej vysokej školy. “Pán Kollár berie priamo texty od vlastného školiteľa a ten školiteľ v tom nevidí problém. Pán rektor je potom veľmi slabý školiteľ,” vyjadril sa Hipš.

Podľa mimoparlamentnej strany Spolu záverečná práca druhého najvyššieho ústavného činiteľa obsahuje aj takúto “perličku”: “Pozývame vás do kraja drotárov, oblých kopcov, čarovných zákutí a horských kaplniek.” Tento citát ale možno nájsť na weboch Žilinský turistický kraj a Kysuce.

Kto inému jamu kope…

Pripomeňme si, čo napísal Boris Kollár spolu s Krištúfkovou, keď sa pred rokom riešil údajný plagiát Andreja Danka: „Andrej Danko nemôže ostať vo funkcii predsedu NR SR. Musíme si priznať, a to bez ohľadu na príslušnosť ku koalícii či opozícii, že predseda slovenského parlamentu je usvedčený plagiátor, klamár, podvodník a zlodej duševného vlastníctva a našou povinnosťou je chrániť Slovensko od takýchto ľudí“. Namiesto mena Andreja Danka si dosaďte Boris Kollár a všetko je ok.

Jedna strana, dvaja plagiátori

Bývalý predseda Spolu Miroslav Beblavý, ktorý po neúspechu v tohtoročných parlamentných voľbách skončil v politike, dnes upozornil na bakalársku prácu Kollárovej poslankyne Petry Krištúfkovej a označil ju tiež za plagiát.

Beblavý na plagiát upozornil vo videu, kde Krištúfkovej prácu porovnal s inými dielami. “Pani poslankyňa systematicky vykráda texty,” hovorí a názorne ukazuje, odkiaľ sú pasáže práce skopírované. Krištúfková, rovnako ako Kollár, obhajovala prácu na Stredoeurópskej vysokej škole v Skalici a jej školiteľom bol tiež, ako inak, Minďaš. Podľa Beblavého je Krištúfkovej práca dokonca ešte horší plagiát ako tomu bolo v prípade rigoróznej práce Andreja Danka. “Ak si pamätáte, keď mal Andrej Danko rovnaký problém, tak sa obhajoval, že to bolo dávno a bol mladý. Táto práca bola odovzdaná v roku 2019, kedy už pani Krištúfková bola poslankyňa a podpredsedníčka hnutia a napriek tomu to spravila,” objasnil Beblavý.

“Ukazuje sa, že ona naozaj používala kopírovanie internetových textov, lebo ešte aj chyby skopírovala,” povedal Beblavý. “Je to brutálny plagiát,” dodal.

Kollár je mŕtvy…

Či sa to Kollárovi, ktorého verejnosť bez okolkov pre jeho kontakty s podsvetím označuje za “Mafiána” páči alebo nie, musí sa z politiky porúčať. Hoci sa na dnešnej tlačovke vyhováral ako malý sopľavý chlapček na čo sa len dalo, nálepka “Plagiátor, Podvodník, Klamár a Zlodej” mu už navždy zostane. Pred tým takto označoval Andreja Danka, dnes Kollára takto označujú Slováci. Hanba priam neskutočná. Jedine, že by sa Kollár spoliehal na fakt, že do volieb je ešte ďaleko a Slováci na to dovtedy zabudnú. Lenže Kollár si dneškom napísal svoj vlastný ortieľ. A Slováci čoraz hlasnejšie žiadajú jeho hlavu. Najideálnejšie okamžite…

(SCa, il.foto: Fb)

 

Přejít nahoru