Vládne špehovanie Slovákov má trpkú dohru

Štefan bol políciou obvinený z vyhrážania sa bombovými útokmi, pričom bol k tomu motivovaný aj vývojom politickej situácie na Slovensku. „Pisateľ sa vyhrážal, že k útokom dôjde, ak vláda nesplní do konca apríla jeho požiadavky – zrušenie sledovania obyvateľstva pomocou mobilných operátorov, vyhlásenie referenda o vystúpení SR z NATO a trestné stíhanie ľudí z politického hnutia (OĽaNO),“ uviedla polícia.
Ale to nie je všetko. Za šírenie poplašnej správy Štefanovi hrozí trest odňatia slobody od jedného do piatich rokov. O obvinení a možnej väzbe podozrivého sa práve teraz rozhoduje.

Polícia uviedla, že Štefan mal poslať prostredníctvom Slovenskej pošty zásielku Igorovi Matovičovi (OĽaNO) adresovanú na Úrad vlády SR. Zásielka bola na úrad doručená 1. apríla 2020. List obsahoval hrozbu bombových útokov na budovu Národnej rady SR, budovu politického hnutia a tretí neuvedený objekt.

Štefana polícia zadržala dnes 19. júna v skorých ranných hodinách. Pri domovej prehliadke mu boli zaistené mobilné telefóny, výpočtová technika a ďalšie  predmety.

(SCa, il.foto: macblog.sk)

 

Přejít nahoru