Česká republika odmítá přijímat migranty z Řecka; Ministr vnitra říká, že 17letý migrant není vhodný pro zemi. Neziskové organizace jsou za přijetí

„Nejsou žádné děti, které by byly bez domova, opuštěné a vhodné k přemístění do České republiky. Existuje mnoho sedmnáctiletých Afghánců a Pákistánců, kteří podle mého názoru nemají šanci na rozumnou resocializaci v České republice, “Řekl Hamáček.

Podle něj by tito mladí muži pravděpodobně odešli za svými příbuznými do Německa nebo Švédska. Česká republika bude i nadále pomáhat při řešení situace v řeckých táborech migrantů, uzavřel ministr vnitra ČR. Píše portál RMX.

Neziskové organizace a osobnosti opakovaně požadovaly, aby země přijala nezletilé migranty bez doprovodu.

Česká europoslankyně Michaela Šojdrová přišla s návrhem na přijetí 50 syrských sirotků z řeckých táborů. Začátkem září loňského roku Řecko požádalo ministry vnitra EU, aby přijali dětské uprchlíky bez doprovodu.

Několik členů parlamentu Křesťanské demokratické unie (CDU) vyjádřilo svou nespokojenost s tím, že do Německa dorazili dospívající muži místo toho, co mělo být počtem mladých žen bez doprovodu.

„Německo je ztuženo UNCHR [Vysokým komisařem OSN pro uprchlíky],“ řekl Hessian CDU člen Bundestagu Hans-Jürgen Irmer, zatímco agenturu kritizoval. „Než Německo přijme více takových migrantů, jsou nyní ostatní země povinny tak učinit.“

Přejít nahoru