Češi nejsou rasisti. O své děti tu mám ale obavy, říká česká muslimka. “Někdy mi to připomíná novodobý hon na čarodějnice,” říká

„Do České republiky zatím nedorazily žádné tisíce uprchlíků, přesto média a některé osobnosti již stihly naši společnost rozdělit a naladit na nebezpečnou strunu – strachu, nenávisti a zřejmě i paniky,“ píše Al Oukla na svém blogu na serveru iDNES.cz s tím, že to jako muslimka okusila na vlastní kůži.

Al Oukla popisuje, že když se vracela se svými dětmi z výletu do selského muzea z vesnice vzdálené 5 km od malého městečka, kde více než měsíc bydlí, kdosi na ni zavolal policii. Překvapilo ji to, neboť už dva roky dojíždí do této oblasti za prací, nakupuje v místních obchodech a stýká se s mnoha místními lidmi. Ještě před pár týdny si jí prý přitom nikdo zvlášť nevšímal. „Najednou se ale po mně lidé otáčí, že div nezakopnou. Řidiči se sotva stihnou vyhnout těm protijedoucím. Ne, že bych něco podobného od svých spoluobčanů zmanipulovaných médii nečekala. Ale prosím vás, vezměte rozum dohromady,“ vyzývá Al Oukla své spoluobčany.

Jedním dechem však dodává, že se Čechům zase až tak nediví, neboť média prý dokáží zázraky. „Ale nic se nemá přehánět. Co až k nám dorazí skutečná vlna uprchlíků? Asi bude vyhlášen výjimečný stav, protože mnoho Čechů tolik jinakosti psychicky neunese,“ myslí si Al Oukla.

Nechcete muslimy? Zakonzervujte se v období komunismu

Pak jí ale není jasné, jak může naše společnost chtít po cizincích, aby zde za takových okolností normálně žili beze strachu a nadšeně se integrovali, když je předem ze svého středu vyloučila. Pro nově příchozího je dle ní těžké se integrovat do společnosti, kde mu většina nevěří a kde ho více jak polovina lidí neváhá mrknutím oka označit za příživníka, přistěhovaleckou verbež či teroristu, zavře mu dveře před nosem, aniž by ho znala a chtěla vůbec poznat.

„Jasně česká společnost nechce žádné přivandrovalé cizince a muslimy už vůbec ne, ale v tom případě nepatří do dnešního civilizovaného, rozmanitého a dynamického světa. Může se tak klidně zakonzervovat v období komunismu, kdy jsme podle některých byli hrdým a sebevědomým národem. Nevadí jim asi, že jsme se nechali okupovat a udávali své sousedy, že?“ říká česká muslimka.

Celý komentář ZDE, vyšlo na parlamentnilisty.cz v roce 2011

Přejít nahoru