A je to tu! Ďalší plagiátor a podvodník z koalície: Matovič sa priznal, že je zlodej

V nedávnej minulosti to bol práve mafián Matovič, ktorý žiadal hlavu Andreja Danka, za jeho údajné plagiátorstvo v súvislosti s diplomovou prácou. A teraz sa karta obrátila. Tieň podozrenia s podvodu a plagiátorstva padol na hlavu samotného Matoviča.

Kto komu jamu kope…

V čase, keď čelil kauze okolo plagiátu svojej rigoróznej práce expredseda parlamentu Andrej Danko, stál Mafián, zlodej a usvedčený daňový podvodník Igor Matovič na pódiu a zvolával protesty za jeho odvolanie. Keď je v rovnakej situácii on sám, vybaví reakciu jedným primitívnym a arogantným statusom hodným psychopata.

Na adresu Danka si Matovič dokonca neodpustil ani vulgarizmy, na ktoré ho pred parlamentom hecoval dav. Napokon ich nevyslovil sám, nechal však ľudí na proteste, aby ho s obmenami použili viackrát. “Dám vám nápovedu, to slovo má päť písmen,” zámerne a psychopaticky hecoval ľudí Matovič. “Pripadá mi ako *****, čo si v špajzi sadne na poličku a myslí si, že je jahodový lekvár,” adresoval psychopat Matovič Dankovi. Pri rovnakej príležitosti vtedajšiemu predsedovi parlamentu poslal aj ďalší odkaz. “Andrej Danko, pozdravujem, máme ťa radi, bozaj nás,” kričal z pódia primitív Matovič. Od Danka Matovič opakovane žiadal, aby odstúpil a tvrdil o ňom, že je usvedčený zlodej. “Andrej Danko je nielen falošný kapitán, ale aj doktor práv,“ vyhlasoval sebavedome Matovič. Ten Matovič, ktorý sa teraz priznal, že je zlodej a podvodník.

Ale nie je to prvý raz, keď sa objavujú vážne pochybnosti o Matovičovej diplomovke. Už Hospodárske noviny si vo februári 2012 všimli, že Matovičova práca sa priam neskutočne podobá na prácu s takmer identickým názvom. Tá vyšla v roku 1997 a jej autormi sú Pavol Kárász st., Pavol Kárász ml. a Juraj Renčko. Matovič to vtedy komentoval slovami, že ide o iba náhodu. Ako vieme, náhody neexistujú. Matovič študoval Fakultu manažmentu Univerzity Komenského (UK) v rokoch 1993 až 1998  v Bratislave. Štúdium končil záverečnou prácou na tému „Daňový systém a jeho vplyv na podnikateľské subjekty“.

Do svojej diplomovky Matovič ukradol hneď dve celé knihy

Na podozrenia, že prácu sám nepísal vtedy arogantne reagoval: „Diplomovka bola mojím autorským dielom, ale ani jedno jediné písmeno som na nej nenapísal.“ Podľa jeho vyjadrenia prácu z jeho rukou písaných poznámok prepísala do počítača sestra jeho najlepšieho kamaráta z vysokej školy počas spoločnej dvojtýždňovej dovolenky v Chorvátsku.

Matovič do svojej diplomovej práce o 79 stranách prevzal z dvoch publikácií slovo od slova celé state či dokonca strany i s tabuľkami, pričom zdroj uviedol len na niekoľkých miestach. Zlodej Matovič opísal takmer všetko okrem úvodu a záveru.

Sám priznáva, že netuší, či pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. „Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu,“ píše vo svojom stanovisku podvodník Matovič.

Na otázku, či by mal kvôli tomu prísť o titul Mgr., ktorý získal podvodom, odpovedal, že zrejme áno. „Koniec-koncov takú zmenu zákona som si u pána ministra školstva a pani ministerky spravodlivosti objednal,“ dodal podvodník Matovič. Či konečne odstúpi z postu premiéra, kde nemá čo podvodník a mafián Matovič čo robiť, odpovedal „Odstúpim. Hneď, ako splním všetko, čo som ľuďom pred voľbami sľúbil.“ Kým by Slováci čakali, že tento podvodník a zlodej Matovič splní, čo svojim zaslepeným voličom pred voľbami sľúbil, tak by na pozícii premiéra bol do konca svojho života…A možno o to tomuto mafiánovi aj ide.

Robert Fico, predseda strany Smer

To, že Igor Matovič podvádzal pri diplomovej práci, ma vôbec neprekvapuje. Celý jeho život je o podvode. Ako podviesť štát na DPH, ako podviesť voličov klamstvami, ako krivo obviniť politických oponentov.

Ľudia sa v roku 2020 rozhodli pre zmenu. Médiá im však zatajili, čo za ľudia túto zmenu predstavujú. Keby médiá povedali verejnosti pravdu o Kiskovi, Kollárovi či Matovičovi, neprekročili by títo politici ani prah najzapadlejšieho kultúrneho domu, nieto ešte najvýznamnejších štátnych inštitúcií. Z týchto ľudí sa vyplavuje len to najhoršie, čo sa dá priniesť do politiky. Podvody, faloš a pretvárka.

V SMERe – SD si kladieme otázku, či už nie je čas otvoriť ľuďom oči a podať návrh na vyslovenie nedôvery Matovičovi. Nie za diplomovku, ale za jeho charakter. Máme však dilemu, či ústava vôbec umožňuje vyslovenie nedôvery duševne nespôsobilým osobám.

Juraj Šeliga, podpredseda parlamentu

Ospravedlňujem sa Vám. Neviem, aké misky váh mám hľadať… Viem, že nechcem návrat Fica, Pellegriniho, nedajbože, nástup fašistov, ale toto je strašná hanba. Prepáčte. Po ostatných troch týždňoch, prepáčte. V tejto chvíli viem iba to, že to musím nejako spracovať. Toto je tá politická kultúra, ktorú sme chceli? Takto vyzerá prebratie zodpovednosti? Tak to sme teda ďaleko nedošli…

Ondrej Dostál, poslanec SaS

Je to veľká hanba. Nielen pre Igora Matoviča, ale pre nás všetkých vo vládnej koalícii. Môj mozog nevie spracovať, ako niekto, kto je sám plagiátorom, dokáže pre plagiátorstvo vyzývať na odchod niekoho iného a ešte pri tom verejne burácať.

V normálnej krajine, ktorou snáď raz budeme, by politik po takomto odhalení sám dobrovoľne odišiel z funkcie. Slovensko, žiaľ, takouto normálnou krajinou ešte stále nie je. Vzhľadom na to, čo sme sa dozvedeli za posledných pár týždňov a aj vzhľadom na spôsob, akým sa Igor Matovič k svojej plagiátorskej kauze postavil, je jasné, že z funkcie neodíde. A nemá asi veľký zmysel ho k tomu vyzývať.

Tomáš Drucker, predseda strany Dobrá voľba

Plné huby rečí o morálke a podvodoch iných ľudí, o transparentnosti o boji s podvodníkmi…. Blbosť. Títo ľudia sú prezlečení vagabundi a ešte k tomu aj nekompetentní, ktorí okrem hrubej kože a drzosti ešte aj dovedú Slovensko do chudoby a morálneho úpadku.

Tomáš Drucker, predseda strany Dobrá voľba

Plné huby rečí o morálke a podvodoch iných ľudí, o transparentnosti o boji s podvodníkmi…. Blbosť. Títo ľudia sú prezlečení vagabundi a ešte k tomu aj nekompetentní, ktorí okrem hrubej kože a drzosti ešte aj dovedú Slovensko do chudoby a morálneho úpadku.

Lászlo Solymos, predseda Most-Híd


Igor Matovič najviac kričal a vyzýval na odstúpenie Andreja Danka a teraz sa ukázalo, že spravil to isté. Možete si myslieť že teraz mám veľký úsmev na tvári, lebo táto koalícia veľmi rýchlo dokazuje, že nie je lepšia ako tá predchádzajúca v ktorej sme boli aj my. Nemám, jednak lebo ešte môže byť aj horšia, ale hlavne preto, lebo všetky tieto prípady ukazujú, že politici v mocenských pozíciach nie sú schopní priznať si, keď urobili chybu a vyvodiť následky. Krátke a cynické ospravedlnenie nestačí.

(SCa, il.foto: pravda.sk)

 

Přejít nahoru