Migranti protestují: “Chceme kvalitnější potraviny a lepší hygienu”

Desiatky afrických žiadateľov o azyl sa tento týždeň vydali v Taliansku do ulíc, aby protestovali proti podmienkam v prijímacom centre. Vysídlenci podľa talianskych médií poukazovali napríklad na malú rozmanitosť a zlú kvalitu potravín, nedostatočnú hygienu aj na zdravotnícke služby a nedostatok liekov. Informoval portál Eurozpravy.

V talianskej obci žije asi len 200 talianskych obyvateľov a 134 migrantov . Aj preto je integrácia veľmi obtiažna, píše denník Il Gioarnale. V utorok títo prisťahovalci pochodovali v tamojších uliciach, aby protestovali proti svojej situácii.

Nie je to po prvýkrát, čo sa imigranti sťažovali na svoje životné podmienky v talianskych centrách. Pred necelými dvoma mesiacmi skupina asi 20 afrických migrantov vytvorila zátarasy na miestnej diaľnici v južnom Taliansku. Vysídlenci tak protestovali proti kvalite potravín a životným podmienkam, ktorým museli čeliť v jednom z tamojších centier pre migrantov.

Žiadatelia o azyl zablokovali cestu vedúcu z mesta Sessa do Mignana v provincii Caserta ležiace medzi Rímom a Neapolom. Protestujúci na cestu postavili barikády zo sporákov, chladničiek a veľkých čiernych vriec plných odpadkov, aby zastavili autá.

Takýmito neadekvátnymi požiadavkami však len vyvolávajú hnev u miestnych ľudí. Domáci obyvatelia často žijú v horších podmienkach než prichádzajúci imigranti, ktorí majú zabezpečené bývanie, stravu zdarma a k tomu ešte nemalé vreckové.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru