Rozčúlený Salvini po návšteve migračného centra: „Nenašiel som žiadnych utečencov, sú tu len silní a mladí, dobre živení Tunisania. Táto vláda je spolupáchateľom pašerákov“

Týždeň pred návštevou politika zaregistroval ostrov Lampedusa masívny príliv nových utečencov, čo viedlo k závažnému preplneniu miestneho utečeneckého centra.

V deň Salviniho návštevy už bolo v centre takmer 1000 ľudí, a to v zariadení určenom na umiestnenie maximálne 95 osôb .

„Nie je možné niečo také udržovať, sme bohužiaľ v predvídateľnej situácii, ale Lampedusa musí byť turistickým ostrovom, ktorý si to zaslúži, a nič iné,“ povedal Salvini.

„Toto nie je prisťahovalectvo, ale chaos. Našiel som takmer 800 ľudí všade: na strechách, na zemi – niekoľko žien, pár detí a všetky boli krásne a silné. Nie, tu nejde o humanitárne prisťahovalectvo, ale o podnikanie. Táto vláda je spolupáchateľom pašerákov,“ uviedol politik

„Lampedusa musí byť dovolenkovou destináciou a nie platformou pre migrantov, ktorá je užitočná iba pre obchodníkov s ľuďmi. Je správne a cnostné privítať utečencov, ale tu som žiadnych utečencov nenašiel: sú tu len dobre živení Tunisania, silní a mladí, u ktorých som žiadne zúfalé tváre nevidel. Táto vláda by si mala konečne prestať robiť z Talianov srandu,“ dodal nahnevaný politik.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru