YouTube zakazuje českým politikům videa, která kritizují masovou migraci a EU

Podle českého zpravodajského portálu Reflex.cz Facebook také v současné době zakazuje jeho účet.

„Jsme svědky přísné cenzury a objevujeme totalitu,“ komentoval Okamura kroky učiněné oběma sociálními sítěmi. Píše portál RMX.

Okamura, který je česko-japonským politikem a zakladatelem SPD, zdůraznil, že YouTube pozastavil jeho účet, protože ve svých videích odmítá přijmout nelegální migraci, islamizaci a politiky EU související s těmito záležitostmi. Skutečnost, že také upozorňuje na nebezpečí, která tento vývoj představuje, je důvod, proč se na něj YouTube zaměřuje, říká. Zároveň oznámil, že zahájil nový kanál na YouTube.

„Domnívám se, že YouTube zakázal můj kanál, na kterém jsem zveřejňoval necenzurované informace, hrubý útok na svobodu projevu a útok na základní občanská práva zaručená Listinou práv a svobod. strany deklarované v české ústavě, “dodal.

Podle YouTube její zásady zakazují zveřejňování násilných nebo krutých videí, jejichž primárním cílem je šokovat lidi nebo hledat senzace. Podobně pravidla Facebooku mimo jiné zakazují šíření nezákonných, zavádějících, diskriminačních nebo podvodných informací.

Kromě účtu Okamury, Facebook také zvažuje pozastavení účtu SPD a profil místopředsedy strany Radima Fialy. SPD, který v posledních parlamentních volbách v roce 2017 získal téměř 11 procent hlasů, již dříve uvedl, že pokud Facebook zruší jejich účet, postoupí věc soudu.

Přejít nahoru