George Soros nalévá do amerických prezidentských voleb v roce 2020, 50 milionů dolarů, aby zrušil Donalda Trumpa

Údaje Federální volební komise ukazují, že PAC „Demokracie“, který vytvořil George Soros v roce 2019, rozdělil v posledním čtvrtletí téměř 14,3 milionu EUR.

To také znamená, že Soros věnoval levicovým skupinám 40,5 milionu EUR (48 milionů USD), což je dokonce více než Amazon, Facebook, Boeing a mateřská společnost Google, Alphabet, které během tohoto cyklu voleb poskytly všichni.

Kromě toho Soros také oficiálně dal 3,3 milionu EUR (4 miliony dolarů) přímo demokratickým kampaním a výborům mimo PAC. Částka, kterou je ochoten dát porazit prezidenta Donalda Trumpa, se tedy tentokrát více než zdvojnásobila. Píše portál RMX.

“Zatímco demokraté po celé zemi příznivě kolují proti vlivu temných peněz v politice, největší dárci jejich strany financují masivní síť liberálních organizací, aby je byli zvoleni,” řekl jeden pracovník GOP pro Washington Free Beacon. “Nebývalé výdaje George Sorose dále ukazují, jak závislí demokraté jsou na příspěvcích miliardářů, navzdory jejich pokrytecké rétorice.”

Soros také aktivně bojuje proti konzervativcům ve střední Evropě, se zvláštním zaměřením na maďarský Orbán, se Sorosem během koronavírové krize zvyšoval své úsilí proti zemi.

Soros již léta působí v americké politice, a to i letos se snahou dát každému nelegálnímu migrantovi 1 200 dolarů na stimulační peníze na koronaviry.

Přejít nahoru