Merkelová

Měla Merkelová právo otevřít dveře stovkám tisíc migrantů?

„Německo se tak stalo prvním členem Evropské unie, který porušil Dublinskou úmluvu z roku 1990, na jejímž základě mohli uprchlíci požádat o azyl pouze v zemi EU, v které přešli poprvé hranice“, zdůrazňuje BBC.

Můžeme porovnat poválečné uprchlíky s těmi dnešními? „Po tomto oznámení bylo v roce 2015 podle ministerstva vnitra Spolkové republiky Německo zaregistrováno více než milion uprchlíků v celé zemi. Téměř 430.000 z nich pocházelo ze Sýrie, asi 154.000 z Afghánistánu a asi 122.000 z Iráku. Podle německých sociologů se jedná o rekordní příliv v celé historii Německa, nemluvě o poválečné vlně několika milionů německých uprchlíků z východní Evropy,“ píše BBC, aniž by bylo vysvětleno, že existuje zásadní rozdíl mezi poválečnými uprchlíky a uprchlíky z roku 2015, protože pováleční uprchlíci byli občany Říše, tj. Němci. Podle de.statista.com od roku 2012 požádalo v Německu o azyl více než dva miliony migrantů. BBC však nemluví o více než osmi milionech migrantů, kteří přijeli do Německa od roku 2012, jak se píše na stejném webu.

„Teroristické útoky v Německu na vzestupu“, „Merkelová měla pravdu“. BBC poznamenává, že „od té doby došlo v celé zemi k řadě útoků a teroristických útoků, do nichž byli zapojeni lidé ze Středního východu a severní Afriky“, a zároveň „v Německu, krajně pravicové hnutí zvedlo hlavu, „ Angela Merkelová byla silně kritizována, a to i od svých politických spolupracovníků ve vládní koalici “, ale„ mnoho německých sociologů však tvrdí, že Angela Merkelová měla pravdu.

Mělo by být zřejmé, že „příliv uprchlíků, jak Merkelová a její příznivci očekávali, se proměnil v příliv síly pro německé hospodářství“, protože „sociologové odhadují, že po pěti letech života v Německu, téměř polovina přistěhovalců dostává trvalé zaměstnání a „to“ představuje stovky tisíc pracujících párů. „49% uprchlíků z poslední vlny, tj. příchodu do Německa po roce 2013, našlo trvalé zaměstnání do pěti let, podle studie nedávno zveřejněné Německým institutem pro studium zaměstnanost (IAB). Pokud počítáme jak ty, kteří pracují na plný úvazek, tak i ty, kteří jsou zaměstnáni na částečný úvazek, ukazuje se, že 68% uprchlíků, kteří přišli do Německa v roce 2013, je následně zaměstnáno,“ vysvětluje BBC přičemž upřesňuje, že „přibližně polovina přistěhovaleckých pracovníků je zaměstnána jako málo kvalifikovaná pracovní síla“.

Nárůst pravicového extremismu a rasového násilí. Počet Němců, kteří považují uprchlíky za skutečné uprchlíky, roste. BBC píše, že „v anketě provedené na jaře roku 2019 novinami Die Welt souhlasilo 54% dotázaných s hypotézou, že většina žadatelů o azyl není ve skutečnosti pronásledována v zemi původu, tj. více než polovina dotázaných se domnívá, že většina uprchlíků podvádí německý systém a využívá jeho výhod “. Ve skutečnosti tuto studii provedla nevládní organizace SPD Friedrich Ebert Stiftung, která podporuje příchod migrantů do Německa. Nevládní organizace se obává, že společnost v Německu se rozdělí do dvou skupin: ti, kteří chtějí migranty, a ostatní: „Zdaleka největší strach je nárůst pravicového extremismu a rasistické násilí. Za druhé, obavy o rostoucí rozdělení společnosti “.

K rozdělení společnosti již došlo. Die Welt nebo Freidrich Ebert Foundation se snaží skrýt realitu v zemi. Etničtí Němci se spojí, aby sami vytvořili společnost. Vyloučení Andrease Kalbitze z AfD a předsednictví této strany v Braniborsku dne 15. května 2020 za to, že byl přítomen ve straně Heimattreuen Deutschen Jugend (HDJ), nacionalistické organizace pro identitu a národ v Německu,  pouze zvýšila jeho popularitu mezi voliči AfD. Impozantní demonstrace proti zdravotním opatřením spojeným s Covid-19, včetně těch, které se mají konat 28. srpna, spojují nacionalistickou sílu, která chce navždy ukončit Merkelové politiku a která následuje po protestech Montagsdemo a Pegidy. Již 3. srpna se v Berlíně zúčastnilo „více než 500.000 demonstrantů proti koronadiktatuře“. Merkelová neprávem otevřela dveře stovkám tisíc uprchlíků, zejména proto, že Merkelové Německo porušilo dublinskou dohodu.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru