The Guardian tvrdí, že hazardní hry Merkelové z roku 2015 se „vyplatily“, ale jak pravdivé je toto tvrzení?

Dílo začíná příběhem úspěchu, ukazuje na syrského uprchlíka, který skončil na vrcholu své třídy, zvládl německý jazyk a plánuje studovat počítačové programování. Ačkoli se příběh pravděpodobně bude líbit těm, kteří věří, že Merkelová se před pěti lety rozhodla správně otevřít hranice Německa, ti, kteří mají trochu skeptičtější pohled, mohou považovat anekdotický příběh za jediný z mnoha jednotlivých příběhů, které mohl Guardian sdílet, mnoho z nichž by mohl poskytnout mnohem negativnější obraz.

Například The Guardian se nerozhodl sdílet příběh o 19letém syrském uprchlíkovi a stoupenci ISIS, který stál německý stát 5 milionů EUR a počítal s 24hodinovým policejním dohledem, který požaduje v malém německém městě v východ země. Muž, který si za poslední tři roky vyžádal policejní údaje pro čtyři osoby, aby ho doprovodili do supermarketu, stále zůstává v zemi navzdory svému statusu soudu označeného jako závažná teroristická hrozba.

Guardian také neřekl příběh šestiletého dítěte údajně zabitého syrským migrantem, který se minulý měsíc účastnil nelegálních pouličních závodů v Drážďanech. Nelegální pouliční závody jsou stále častějším trestným činem, který jeden nejvyšší státní zástupce v Berlíně popisuje jako typický spáchaný mladými migrujícími muži.

Ačkoli masové sexuální útoky zaznamenané v Kolíně nad Rýnem na Silvestra získaly nejvíce titulků, problém nezmizel a podobné příběhy se v průběhu let sčítaly. The Guardian mohl vyprávět jednotlivé příběhy migrantů nebo obětí zapojených do různých brutálních znásilnění, která otřásla zemí, včetně případu deseti migrujících mužů odsouzených za gang znásilňující Němku nebo jiného případu afgánského migranta, který byl obviněn z znásilnit 11letou dívku, aby ji soudce propustil, aby o měsíc později znásilnil 13letou teenagerku.

Britský dokument také neprozradil příběh ženy, která řekla, že byla brutálně zbita syrským uprchlíkem, a nechala o samotě poškozovat PTSD z toho, co popisuje jako setkání, které změnilo život, nebo staršího Němce, který byl nesmyslně zbit do kómatu Somálský uprchlík jen o 11 měsíců později zemřel sám, protože jeho rodina byla kvůli koronaviru omezena v jeho návštěvě v nemocnici.

Tyto příběhy by téměř jistě zpochybnily celou myšlenku, že hazard se „vyplatil“, ale práce se rozhodla jít s mladým syrským programátorem, protože to pravděpodobně odpovídalo danému příběhu.

Migranti samozřejmě nejsou jedinými pachateli závažných trestných činů v Německu, ale země je historicky jedním z globálních lídrů v široké škále důležitých metrik, díky nimž se stala globálním magnetem pro migranty po celém světě, včetně nízké míry kriminality. Píše portál RMX.

Přejít nahoru