Jak jsme na tom? Co český dělník-to otrok, co český důchodce-to žebrák, co český politik-to prase!!

Zdá se vám to přehnané?? Mě vůbec ne a jímá mě vztek, když člověk zotročuje člověka a využívá ho pouze jako laciný prostředek ke tvorbě vlastního zisku. Je pravda, že v roce 1989 lidé chtěli demokracii a cinkali klíči jak ovce na náměstích, křičeli-Havel na hrad, konec vlády jedné strany atp. Nic proti tomu, kdyby to vše nakonec neznamenalo zkázu Československa a zotročení lidí!!! O demokracii raději psát nebudu, protože té jsme se změnou v roce 1989 vzdálili o notný kus a jen tak se jí nepřiblížíme, dokud ponecháme současný systém nadále vládnout. No-proč to vlastně píšu a zlobím se???

Asi málokdo z vás četl zprávu organizace OECD o České republice. Já se zde pokusím to nejzásadnější vám dělit a de facto přeložit do srozumitelného jazyka, aby pochopili i ti, kteří slepě chtějí volit a volí stranu pana Babiše a pravici vůbec.

OECD se zabývala daňovým zatížením obyvatelstva v ČR a průměrnými náklady na práci v ČR ve srovnání s průměrem EU.
Co se týče daňového zařízení obyvatelstva, tak toto stouplo ve srovnání s minulým rokem z 42,8% na 43 % dle zprávy OECD. Co je na tom zvláštního krom cíleného okrádání lidí?? To podstatné je to, že tento jasný fakt usvědčuje ministra financí Andreje Babiše ze lži a sním i celé hnutí ANO, protože ti ve svém programu prezentují vůli daně snižovat. Bohužel pravda je jiná!!! Možná si řeknete – co to je – zvýšení daní o 0,2 %, ale vezmeme-li toto číslo z pohledu celé republiky, tak se jedná o miliardy, o ty miliardy, které by měly zůstat v peněženkách občanů, neb ty jsou výsledkem jejich práce a navíc to tak pan Babiš sliboval.

Máme tu však daleko horší číslo, a bohužel o něm se v podstatě nikde moc nemluví. Tím číslem, které mám na mysli, jsou průměrné náklady na práci. Podotýkám, že toto číslo bylo OECD uvedeno ve vztahu k průměru celé EU. Kdyby se toto číslo vztahovalo třeba pouze k Německu či Francii, tak by byl výsledek ještě mnohem horší. V podstatě je ve zprávě OECD jasně uvedeno, že náklady na práci v ČR jsou o více než 50 % nižší než je průměr EU. Hovořili bychom o tom to čísle ve vztahu k Německu a Francii, tak jsou náklady na práci v ČR dokonce nižší až o cca 70 %, což znamená pouze třetinové náklady. Jsou-li tedy u nás náklady na práci takto nízké, tak se ptám – KDE JE TĚCH ZBYLÝCH 50-70 % průměru EU či Německa??? Odpověď na tu to otázku není nijak složitá. Těch 50-70 % bohužel není ve výplatách občanů a to i přesto, že by tam měly být. Finální výrobky firem však odpovídají cenově Evropské úrovni, což značí, že rozdílové prostředky zůstávají v kapsách firem a jejich majitelů. Není tedy pravdou, jak uvádí naše vláda a naše média, že náklady na práci jsou v naší zemi extrémně vysoké. Data OECD toto vylučují a usvědčují vládu, parlament a média z účelových lží. Usvědčují vládnoucí struktury z přímého napojení na vlastníky ekonomické formace. Tato data dokládají, že Český národ byl zotročen a lidé jsou novodobými otroky v takzvané demokratické společnosti. Ve výsledku to znamená, že firmy, podnikatelé a kapitalisté, mají velmi silný polštář pro to, aby pracujícím byly zvýšeny mzdy klidně o 100 %, a přesto jim zůstane v kapsách ještě velmi mnoho.

Vím, že text, který jsem napsal je odvážný, a dozajista se mocipánům líbit nebude, ale vycházím z faktické zprávy OECD. Je špinavost jak nám lžou a jsme hloupí, že si toto necháme líbit. Nepřemýšlíme nad stavem věcí!!! Při tom stačí skutečně málo. Stačí porovnat naše mzdy a cenovou hladinu výrobků u nás se zeměmi západu. Mnoho výrobků je u nás paradoxně o mnoho dražších než na západě – viz mnohé ze segmentu potravin, textilu, ojetých vozidel, elektřiny, plynu atd., přičemž mzdy Čechů jsou proti Němcům třetinové, nemluvě o kvalitě. Zde je skutečně něco špatně a je to o to horší, že jsme členskou zemí EU stejně jako Německo, avšak podmínky pro nás jsou mnohonásobně horší a nejsme si ani v té Evropě rovni. Jsme bráni jako druhořadá země a to stejně jako celý východní blok. To bohužel zrovna moc demokratické není.

V reálu bychom měli mít dle propočtů minimální mzdy na úrovni ministerstvem financí uváděné průměrné mzdy. Tedy okolo 28 000 Kč hrubého. A na řeči nedejte – prostor na to je. Stačí jen nelhat a nekrást. No a pro dělnickou třídu platí jediné. Nedržet hubu, neohýbat hřbet a klidně vyjít do ulic a žádat to, co nám právem patří. Článke vyšel v roce 2017 na rukojmi.cz.

Autor:

Oldřich Rambousek

Mým principiálním základem, který uznávám je teorie Marxismu, ale tento se bohužel téměř nepraktikuje, protože nepřináší svým obsahem ten pravý byznys, který by každý chtěl z politiky mít. Já ho přesto preferuji, protože jsem přesvědčen o tom, že politika má být službou národu a nikoliv hmotným statkům.

Přejít nahoru