74letý muž kritizoval muslimské venkovní modlitby jako demonstraci moci a byl usvědčen z podněcování k etnické skupině

Okresní soud vzal trestné činy se stanoviskem vážně a uvedl, že důchodce by měl být skutečně poslán do vězení, ale jeho nepotrestané pozadí znamená, že dostane pokutu 20 000 SEK.

Portál Samhällsnytt již dříve upozornil na to, jak soudnictví provedlo to, co mnozí považují za hon na čarodějnice, několika zavedenými obviněními z příspěvků Stockholmera Dennyho Abrahamssona na islám na sociálních médiích. Policejní úřad mimo jiné interpretoval příspěvky, že muslimský bůh je něco jiného než milující, jako zločince.

Kritizovaná muslimská demonstrace moci

Z vyšetřování vyplynulo, že Denny byl podezřelý v několika případech zločinu názorového podněcování vůči etnické skupině. To po vyjádření kritiky islámu v různých komentářích na Facebooku. Na jednom místě Denny údajně přirovnal muslimské masové modlitby v ulicích po celém světě k demonstraci moci v podobě „růžových území“.

Když okresní soud vezme poznámku na vědomí, je zjištěno, že jde o porušení názoru, protože Denny se vyjadřuje „hrubě hanlivě, když se muslimové staví na úroveň zvířatům“.

Stručné komentáře Dennyho Abrahamssona však spočívají v hrubě hanlivých výrazech a jménech (kde jsou, mimo jiné, muslimové považováni za zvířata), skupiny lidí s narážkami na náboženské víry, a nelze je tedy považovat za provokující nebo přispívající k věcné diskusi o problémech. Ve světle toho, co bylo řečeno, je tedy třeba poselství Dennyho Abrahamssona hodnotit jako podněcování k etnickým skupinám.

V dalším příspěvku ve facebookové skupině „Stop Islam“ Denny píše, že „kultury s nízkým IQ se dobře nemísí s komunitami s vysokým IQ“. Píše, že „nepřistěhovávají se mozkové chirurgové a jaderní fyzici“, ale „1400 let příbuzenské plemenitby“, které vytvořily „vymyté mozky a agresivní lidi“.

Přejít nahoru