Islámský stát

79% Francouzů věří, že islamismus „vyhlásil válku“ jejich zemi

Průzkum provedla volební firma Ifop po džihádistické vraždě učitele zeměpisu Samuela Patyho, jehož cílem bylo ukázat žákům karikatury proroka Mohameda během lekce o svobodě projevu.

Vražda vyvolala četné masové protestní pochody po celé zemi na obranu svobody projevu a proti islámskému ovládnutí Francie.

“87% Francouzů tvrdí, že souhlasí s tím, že ve Francii je nyní sekularismus v nebezpečí, a 79% s tím, že islamismus vyhlásil válku národu a republice,” uvádí Ifop.

Průzkum také zjistil, že politický vůdce, kterému francouzští lidé nejvíce důvěřují v boji proti islamismu, je Marine Le Penová. Píše portál Summit News.

Předchozí průzkum také zjistil, že Francouzi jsou stále více nepřátelští vůči vstupu více přistěhovalců do jejich země, přičemž 64% věří, že migranti mají negativní dopad, zatímco 60% věří, že jejich přivítání již není možné kvůli kulturním rozdílům.

Jak jsme již dříve zdůraznili, nepořádek na francouzských předměstích s převahou migrantů se stal tak chronickým, že někteří požadují vyslání armády.

Přejít nahoru