Africkí migranti zorganizovali v Taliansku menšiu vzburu, nepáčia sa im podmienky ubytovania

Africkí utečenci boli mimoriadne nespokojní so svojim pobytom v hoteli Di Francia. Tvrdili, že je to neznesiteľné, pretože do útulného hotela umiestnili takmer tri stovky migrantov. Sťažovali sa tiež, že im dávajú málo jedla, lekárska starostlivosť podľa nich nie je na najlepšej úrovni, postele sú postavené príliš blízko seba, sprchy nefungujú spoľahlivo a pod. Pre novinárov rozhorčene prízvukovali, že momentálne si pripadajú ako zvieratá.

Utečenci na izbách všetko poprevracali, matrace vyhodili von oknom, pred hotelom zorganizovali protestnú akciu, blokovali dopravu, robili problémy rekreantom, ktorí smerovali na pláž. Na miesto činu museli doraziť takmer všetci policajti tohto malého mestečka, aby ich upokojili.

S rozvášnenými Afričanmi rokoval prvý dôstojník Pasquale Trocino, ktorý sa im snažil vysvetliť, že je to iba dočasné ubytovanie a mali by vydržať niekoľko dní, kým ich presťahujú a budú mať lepšie podmienky.

Talianske médiá si v tejto súvislosti kladú otázku: vyzerajú títo ľudia ako žobráci alebo vojnoví utečenci? Nepáči sa im život v dosť luxusnom hoteli, nevadí im, že prišli do cudzej krajiny a hneď žiadajú modré z neba. Neuvedomujú si, že v Taliansku nie sú pripravení na prílev tisícov afrických migrantov. Požadujú hneď luxusné podmienky – takto sa správajú nešťastní a pred vojnou utekajúci ľudia?

Starší článek, ale stojí za připomenutí.

Video a fotografie z incidentu si môžete pozrieť na portáli Ilmattino.it.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru