Jak se Švédsko stalo rájem gangsterů: Nejliberálnější země Evropy před pěti lety přivítala uprchlíky ze Středního východu … nyní je ale terorizována klanmi mafií migrantů. Policajt: “Je třeba něco dělat jinak jse proměníme na ráj gangsterů.”

Migrující mafiánské gangy terorizují švédské ulice prudkým nárůstem bombových útoků a vražd a nutí šéfy policie v jedné z nejliberálnějších zemí Evropy přiznat, že ztrácejí kontrolu nad zákonem a pořádkem.

Pouhých pět let poté, co země přivítala uprchlíky s otevřenou náručí, jsou kriminální klany ze Středního východu, severní Afriky a Balkánu za vzrůstající kriminalitou v jejich kdysi mírumilovných městech, tvrdí policie, s 257 bombovými útoky a více než 300 střelbami v loňském roce.

Při jednom mimořádném srpnovém incidentu zřídila nejznámější zločinecká rodina v Göteborgu, gang Ali Khan, zátarasy na severovýchodě města a rozsvítila pochodně do aut, aby lovila členy konkurenčního davu.

V exkluzivním rozhovoru Erik Nord, šéf policie v Göteborgu, řekl  pro MailOnline: „Tyto zločinecké klany mají zcela odlišnou kulturu, díky níž je velmi obtížné je řešit běžnými policejními metodami.

„Potřebujeme více policie a naše soudy a věznice je třeba posílit, abychom tuto situaci urgentně vyřešili. Jinak se proměníme v ráj gangsterů. Píše portál DailyMail.

Předseda vlády Stefan Löfven neustále odmítá připustit, že za rostoucím násilím stojí migranti. Ale jak se situace vymkla kontrole, policisté prolomili mlčení.

„Před dvěma lety, kdyby lidé spojili přistěhovalectví s kriminalitou jako já nyní, byli by obviněni z rasismu,“ řekl pan Nord. “Ale paradigma se mění.”

Minulý měsíc místní náčelník policie Mats Löftving identifikoval 40 mafiánských klanů, které přišly do Švédska „pouze za účelem organizování a systematizace zločinu“.

Jeho komentáře přišly po zátarasu, která byla součástí sporu, který zažehl, když členové skupiny zvané Backa Gang stříleli na člena notoricky známé skupiny Ali Khan.

Rodinu Ali Khan označila švédská policie i média za mafiánskou organizaci, její členové však trvají na tom, že přesvědčení některých nepředstavuje celek.

Členové rodiny byli za poslední dva roky hlášeni orgánům více než 200krát, ale v mnoha případech informátoři záhadně stáhli své stížnosti.

Přejít nahoru