Německý soud vystěhuje starší pár z domova, aby ubytoval uprchlíky

Okresní soud v Nürtingenu v Německu potvrdil žádost o vystěhování, která nařizuje, aby se starší důchodci z Neckartailfingenu přestěhovali do konce měsíce, protože místní komunita chce ubytovat uprchlíky v jejich bytě, informovala německá tisková agentura Wendlingen-Nürtinger Zeitung.

76letý muž, který loni utrpěl mrtvici, a jeho 73letá partnerka musí opustit svůj šestizbový byt, který si pronajímají 25 let. Podle soudu, který potvrdil žádost o vystěhování, je ubytování uprchlíků důležitější než jakékoli jiné strádání.

„Od chvíle, kdy jsme dostali oznámení o našem vystěhování, se naše zdraví zhoršilo,“ říká starší žena.

Přestože se pár přestěhuje do dvoupokojového bytu, který komunita nabízí jako alternativu, cesta do vesnice bude pro 76letého muže s chodítkem extrémně obtížná.

Pár říká, že se cítí sami.

„Nevíme, co se bude dít dál, a čas do konce měsíce se zkrátí a zkrátí,“ řekl 76letý muž před den pohybu, který byl stanoven na 30. září. Píše portál RMX.

Senioři se proti rozhodnutí odvolali. Tři soudci z okresního soudu ve Stuttgartu toto odvolání zamítli bez dalšího jednání. Podle nich má obec „legitimní důvod“ pro vystěhování, protože „byt je nezbytný pro plnění veřejnoprávních úkolů a povinností“.

Komunita „jasně prokázala a dokázala, že byt potřebuje k ubytování uprchlíků,“ pokračoval soud.

“Nemáme šanci,” uvedl 76letý muž a dodal, že rozsudek je nespravedlivý.

Kuchyň v novém bytě bude zcela nezařízená a bez umyvadla. Obec také požaduje složení zálohy ve výši dvou měsíců, i když v jejich současném bytě takový požadavek neexistoval.

A co se stane s nábytkem z většího bytu, který již nelze použít v novém, menším?

Přejít nahoru