Francouzští biskupové nařídili „umíráček“ po třech zabitých v bazilice v Nice. Papež František: “Je třeba na zlo reagovat dobrem.”

Kostely byly požádány, aby zazvonily své zvony ve 15:00 hodin ve smutku pro tři lidi, kteří byli zabiti v Nice v bazilice Notre Dame při přípravě na ranní mši.

Papež František poslal tweet vyjadřující blízkost obyvatel Nice. „Modlím se za oběti, za jejich rodiny a za milovaný francouzský lid, aby mohli na zlo reagovat dobrem,“ stálo v něm.

Kardinál Pietro Parolin, státní sekretář Vatikánu, poslal podobnou zprávu od papeže Františka v telegramu biskupovi André Marceauovi z Nice. „Svěřením Francie pod ochranu Panny Marie, dává papež František z celého srdce své apoštolské požehnání všem, kterých se tato tragédie dotkla, ”dodal telegram.

Francouzská rada muslimského uctívání odsoudila zabíjení a požádala muslimy, aby vyjádřili svůj „smutek a solidaritu s oběťmi a jejich příbuznými“ zrušením všech oslav narozenin Mohameda, které jsou letos ve znamení sunnitských muslimů 29. října.

Podle francouzských médií byla mezi oběťmi 70letá žena, jejíž tělo našla policie „téměř sťaté“ vedle písma svěcené vody.

45letý sakristan identifikovaný pouze jako Vincent L. byl také nalezen mrtvý v bazilice, přičemž nepotvrzené zprávy uváděly, že mu bylo podříznuto hrdlo. Píše portál NCROnline.

Druhá žena, popsaná jako africká a ve svých 30 letech, uprchla z kostela poté, co byla pobodána, ale zemřela v nedaleké kavárně, kde hledala útočiště.

Policie střelila a zranila muže ve věku 20 let, který byl podezřelý z útoku, a byl zatčen a převezen do nemocnice k ošetření.

Přejít nahoru