Islámské sdružení chce koupit pozemky od obce Helsingborg a postavit velkou mešitu

Volební píseň Moderátorů „Flyter“ z roku 2010 s Mange Schmidtem, Wille Craafordem a Sofií Talvikovou obsahovala řádky „Postav mešitu, dítě, klidně postav tři děti“.

Slogan, který se i po deseti letech jeví jako melodie v Helsingborgu, kde vládnou umírnění spolu s C, KD a L. Nyní chtějí prodat spiknutí pro stavbu mešity islámské kongregaci / mešitě Ahel Al-Sunně.

Al-Sunnah během pátečních modliteb drží muže a ženy v oddělených místnostech.

Ale není to v zásadě, ale z praktických důvodů. Jsme zde velmi přeplnění, říká Walid Hams, předseda sboru pro kanál SVT. Píše portál Nyheteridag.

Fotografie ze stránky mešity na Facebooku však ukazují, že i ve větších kontextech byly ženy odděleny od mužů – muži vpředu a ženy vzadu, za hranicí.

Mešita Al-Sunnah byla před dvěma lety ve skandálu, jak odhalil Expressen, když byla poslankyně sociální demokracie Yasmine Bladelius (tehdy Larsson) odkázán do malé místnosti pro ženy, když měla přijít do mešity, aby se setkala s potenciálními voliči. Její mužští kolegové na druhé straně směli vyjít do velké modlitební síně – něco, co byl Bladelius nucen sledovat na televizní obrazovce.

Walid Hams říká, že o incidentu neví.

Slyšela jsem o tomto příběhu jen před čtyřmi dny. Vůbec to neuznávám a nevím, jak se to stalo, říká Hamsová pro SVT.

Přejít nahoru