Kanadský duchovní říká, že „Veselé Vánoce“ jsou horší než poznámky o vraždě vyňaté z kontextu

Během kázání 23. prosince řekl šejk Younus Kathrada, kazatel ve Victorii, B.C., že muslimové musí být uraženi, když lidé uctívají Ježíše.

Šejka Kathradu lze vidět na adresu věřících ve videu s názvem „Pozdrav nemuslimy na jejich prázdninách“, které na YouTube zveřejnila Muslimská mládež ve Victorii.

“Pokud by člověk spáchal každý větší hřích, vraždu, cizoložství, jednání se zájmem, všechny tyto hříchy, pokud by měl člověk spáchat všechny tyto hlavní hříchy, není to nic ve srovnání s hříchem gratulace a pozdravení -Muslimové na jejich falešných festivalech, “řekl.

“Není možné, aby si skutečný věřící dovolil blahopřát lidem, nemáme žádnou hanbu.”

Na konci kázání šejk Kathrada zdůraznil, že nikdy nevyžaduje vraždění nemuslimů, se kterými by se mělo zacházet spravedlivě.

V následném videu zveřejněném 5. ledna obvinil sdělovací prostředky z toho, že vyvolávají potíže selektivním řezáním a vkládáním částí svého projevu, aby zvýšil prodej. Píše portál CTVNews.

“Dnešní zasedání není ani stažením, ani omluvou,” uvedl ve videu zveřejněném na facebookové stránce Muslimské mládeže ve Victorii.

“Stojím si za tím, co jsem řekl, a neodejdu, dokud se neprokáže, že se mýlím.” To, co vidíte, je to, co dostanete, neupravené, nesestříhané. “

Podle Institutu pro výzkum médií na Středním východě (MEMRI) se sídlem ve Washingtonu se Sheikh Kathrada narodil v Jižní Africe, studoval v Medíně a nyní sídlí v Britské Kolumbii.

https://www.youtube.com/watch?v=whIJGoXTiFY&feature=youtu.be

Přejít nahoru