Vědci objevili tajemný orgán číhající ve středu lidské hlavy + VIDEO, FOTO

V tomto případě se však ukázalo něco úplně jiného, ​​zasazeného do zadní části nosohltanu a docela dlouholetého číháka.

Struktura tubarálních žláz, označená modrými šipkami, spolu s dalšími hlavními slinnými žlázami oranžově.

„Lidé mají tři sady velkých slinných žláz, ale ne tam,“ vysvětluje radiační onkolog Wouter Vogel z Nizozemského onkologického institutu.

„Pokud jsme věděli, jediné slinné nebo slizniční žlázy v nosohltanu jsou mikroskopicky malé a až 1 000 je rovnoměrně rozloženo po celé sliznici. Představte si tedy naše překvapení, když jsme je našli.“

Slinné žlázy jsou to, co produkuje sliny nezbytné pro fungování našeho trávicího systému, přičemž většina tekutin produkovaných třemi hlavními slinnými žlázami, známými jako příušní, submandibulární a sublingvální žlázy.

„Ukázalo se, že dvě nové oblasti, které se rozsvítily, mají i jiné vlastnosti slinných žláz,“ říká první autor studie, orální chirurg Matthijs Valstar z Amsterdamské univerzity.

„Říkáme jim tubární žlázy, s odkazem na jejich anatomické umístění [nad torus tubarius].“

Bylo pozorováno, že tyto tubární žlázy existují ve skenech PSMA PET / CT u všech 100 pacientů vyšetřovaných ve studii a fyzikální vyšetření dvou mrtvol – jednoho muže a jedné ženy – také ukázalo záhadnou bilaterální strukturu, odhalující makroskopicky viditelné odtokové otvory potrubí směrem k nosohltanu.

„Podle našich znalostí tato struktura neodpovídala předchozím anatomickým popisům,“ vysvětlují vědci ve své práci. Píše portál ScienceAlert.

 

Přejít nahoru