Téměř 60 procent „dětských“ migrantů ve skutečnosti je dospělých

Po vyšetřování 3 755 migrantů, kteří přijeli do Velké Británie od roku 2015, bylo zjištěno, že nejméně 2 203 lhali o svém věku.

„Žadatelé o azyl, kteří jsou skutečnými dětskými oběťmi války, teroru a humanitárních katastrof, budou mít právo na finanční pomoc s ubytováním až do svých 25 let,“ uvádí Daily Mail.

Dospělí migranti, jejichž žádosti o azyl jsou schváleny, dostávají také státní podporu, ale je méně štědrá. Píše portál Europe Infowars.

Migranti, kteří nemohou předložit rodný list nebo úřední dokumentaci, jsou prověřováni vládními úředníky, kteří musí použít svůj vlastní úsudek o tom, zda se zdá, že je žadatel o azyl nezletilý.

Azylová pravidla údajně požadují, aby jednotlivcům, u nichž se nezdá, že jsou „významně“ starší 18 let, „poskytli výhodu pochybnosti a zacházeli s nimi jako s dětmi“, dokud sociální pracovníci nebudou moci provést důkladnější přezkum.

Daily Mail uvádí ke zděšení studentů a rodičů nedávný příklad západoafrického muže s ustupující vlasovou linkou, který se objevil kolem 40letého, který byl umístěn na střední školu v Coventry.

Podle vládních statistik Velké Británie produkují Afghánistán, Eritrea a Súdán nejvíce dospělých migrantů, kteří se prohlašují za děti.

Tato zjištění z Velké Británie se shodují s nálezy z jiných evropských zemí v posledních letech.

V roce 2017 švédská vláda testovala téměř 8000 migrantů, kteří prohlašovali, že jsou nezletilí, a shledala zhruba 6600 dospělých.

Přejít nahoru