Piráti podpořili opatření Evropské unie, které zničí naši ekonomiku

Česká republika je z velké části závislá na uhlí a rovněž i na automobilovém průmyslu. Takovéto opatření zničí naši ekonomiku. Toto z českých europoslanců podpořili pouze Piráti!

Zelený úděl pro takzvanou uhlíkovou neutralitu, který podpořil premiér Andrej Babiš z ANO, má stát naši ekonomiku desítky let stovky miliard ročně – celkem biliony korun. A v celé EU biliony eur. Za současné situace přicházející ekonomické krize to může jednotlivé ekonomiky dorazit a způsobit obrovskou nezaměstnanost, zchudnutí a chudobu desítek, ne-li stovek milionů lidí v Evropě.

Boj proti CO2 likviduje i automobilový průmysl. Například prodej nových aut v zemích Evropské unie se za osm měsíců letošního roku snížil o 32 procent na více než 6,12 milionu vozů. Z toho v samotném červenci počet registrací nových aut klesl o 5,7 procenta a v srpnu o 18,9 procenta. Vyplývá to ze zprávy, kterou zveřejnilo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). Z největších zemí nejvýraznější propad, o 40,6 procenta, zaznamenalo Španělsko. V Itálii se prodej snížil o 38,9 procenta a ve Francii o 32 procent. V Německu, které je největší evropskou ekonomikou, prodej klesl o 28,8 procenta.

EU tomu říká “Zelený úděl”, ale jde spíše o zelený “Velký skok” podle vzoru Mao Ce-tunga, který bude znamenat masakr evropské ekonomiky. Sluníčkářští fanatici se pro své revoluční záměry nezastaví před ničím. Připomeňme jen, že emise CO2 Evropské unie tvoří zhruba 10 procent emisí celosvětových. Takže i kdyby CO2 mělo na klima nějaký vliv, je to jen, jako když plivne.

Hnutí SPD podporuje racionální ochranu životního prostředí pro člověka, ale boj proti emisím oxidu uhličitého je naprosto nesmyslný. Ke změnám teplot a klimatu na planetě vždy docházelo a dochází, ale hlavní odpovědnost nenese člověk a CO2, ale aktivita (a teplota) Slunce a vzdálenost Země od Slunce. V historii byly doby ledové i meziledové. Ve středověku za Karla IV. bylo tepleji a v Praze se pěstovalo víno, podobně jako nyní. Ale produkce takzvaných skleníkových plynů s tím neměla nic společného. Navíc CO2 není škodlivý plyn. Je to plyn důležitý pro fotosyntézu, čili díky němu je zaznamená i větší produkce zemědělských plodin.

EU nepomáhá, ale škodí. Čím dříve z ní odejdeme, tím lépe.

https://echo24.cz/…/europoslanci-chteji-jeste-prisnejsi…

https://www.euroskop.cz/…/prodej-aut-v-eu-za-osm-mesicu…

https://www.vlada.cz/…/boj-s-klimatickou-zmenou-bude…/

Autor: Radim Fiala

Přejít nahoru