Francouzská kultura: «Gayové by se měli upalovat!», oponovali muslimští žáci učitelce

Učitel tak stojí ve třídě proti několikanásobné názorové přesvědčovací přesile, takže hodina vyzní kontroverzně, ne-li ve prospěch islámského světonázoru.

To nedávno odrovnalo jednu francouzskou učitelku tak, že už o tom vypověděla: “Když jsem vyučovala o sexualitě a zmínila homosexualitu, jeden muslimský žák se v lavici postavil a na celou třídu prohlásil, že « gayové by měli být upáleni! », další mu tleskali. Přesvědčovali mě, že homosexualita je v Koránu zakázána.”

Nejhorší je, že máte vyučovat podle nějakých osnov o půdodu světa, historii, sexualitě, holocaustu či nediskriminaci, a nikdo nahoře nechce slyšet, že rodiče a žáci je virulentně konfrontují. Situace se stává horší, včetně pro samotné homosexuály, než kdyby se o takovýchto tématech v dnešní stále muslimštější (islám je druhým náboženstvým Francie) francouzské společnosti pomlčelo.

A je velkou malostí trefovat se do těch, co na problém upozorní, než pojednat problém samotný.

zdroj eurabia.cz :

https://www.valeursactuelles.com/societe/video-tous-les-gays-il-faudrait-les-faire-bruler-une-professeure-temoigne-de-la-difficulte-denseigner-les-principes-de-laicite-126596

France : “Tous les gays, il faudrait les faire brûler” : une professeure témoigne de la difficulté d’enseigner les principes de laïcité

Přejít nahoru