Nejvyšší představitelé varují před možnou občanskou válkou ve Francii spojenou s masovou imigrací

V rozhovoru pro Le Parisien zveřejněném 5. prosince generál de Villiers uvedl, že se obává, že Francie „by mohla pomalu nebo velmi rychle upadnout“ do „občanské války“, která by mohla být zapálena „jiskrou jako v roce 1789“. Tentokrát však mají problémy jinou povahu. Jsou spojeny se skutečností, že se Francie stala zemí, kde „učitel je sťat před střední školou a tři lidé jsou zavražděni při modlitbě v kostele“.

Podle de Villiersa bude trvat „tři, čtyři nebo pět generací“, než se vyřeší problémy Francie s migrujícím obyvatelstvem a „získá se zpět těch 20letých, kteří nenávidí Francii a kteří mají blízko k místním vládcům nebo salafistům . “ Píše portál RMX.

Bývalý šéf francouzského štábu varoval před nebezpečím občanské války ve Francii během rozhovoru v rádiu RTL v říjnu.

“Nechápu, jak můžeme všechny francouzské lidi uvázat na osm týdnů, a nemůžeme vyloučit imáma, který celý den káže proti Francii,” řekl tehdy. Když hovořil o islámském terorismu ve Francii, De Villiers také řekl, že nechápe „proč neregulujeme naše imigrační toky, protože pokaždé – a můžeme to velmi dobře pozorovat u těchto nejnovějších teroristických útoků – jsou to cizinci, kteří přicházejí země.”

Macron reagoval na projev francouzského filozofa a novináře Érica Zemmoura na „Konvenci pravice“. V této řeči měl Zemmour velmi tvrdá slova proti masové imigraci a proti Francii, na kterou se zaměřily dvě totalitní ideologie, které signalizovaly nový druh Paktu Ribbentrop-Molotov: islám a liberalismus.

Přejít nahoru