Švédský premiér Löfven ohledně zvýšení azylové migrace má jasno: pro zvýšení azylové imigrace: Migranti musí být schopni získat povolení k pobytu tím, že se stanou spolubydlícími

Migrant musí mít mimo jiné možnost získat povolení k pobytu tím, že je pravděpodobné, že se stane spolubydlícím nebo si vezme někoho, kdo má ve Švédsku povolení k dočasnému pobytu. Dnes se vyžaduje, aby osoba ve Švédsku měla povolení k trvalému pobytu.

Další významnou změnou, která ukazuje, že na slovech záleží, je otázka „zvláště“ a „zvláště“.

Migrační výbor si přál, aby existovala příležitost udělovat povolení k pobytu dětem a dospělým za zvláště bolestivých okolností – což je v praxi velmi vzácné a extrémní případy.

Löfvenova vláda to nyní chce rozšířit o slovo „zvláště“ bolestivé. Což znamená, že bude možné pokrýt více. Píše portál Nyheteridag.

V premiéře vládní úředníci píší, že při rozhodování, zda by migrantovi bez azylového důvodu mělo být uděleno povolení k pobytu z „obzvláště bolestivých důvodů“, je třeba vzít v úvahu věci jako „rodinné vazby“, „studie“ a „přizpůsobení“.

Posouzení by mělo rovněž vzít v úvahu, že obvykle nevyžaduje stejně dlouhé období pobytu pro cizince, který přišel do Švédska jako dítě a který zde pobýval v období, kdy se jako dítě hodně rozvíjíte a začínáte si vytvářet vlastní identita mít takové zvláštní spojení s touto zemí “, píší vládní úředníci, kteří rovněž uvádějí, že návrhy povedou ke zvýšení imigrace ve srovnání s původním návrhem výboru.

„Má se za to, že návrh v oddíle 4.3 o povoleních k pobytu pro děti z důvodu obzvláště přitěžujících okolností vede k tomu, že více dětem bude uděleno povolení k pobytu ve srovnání s návrhem výboru. Návrh povolení k pobytu pro některé dospělé osoby z důvodu obzvláště přitěžujících okolností se rovněž považuje za návrh, který ve srovnání s návrhem výboru uděluje povolení k pobytu více lidem. ”

„I když vezmeme v úvahu, že návrhy uvedené v memorandu jsou považovány za takové, které povedou k tomu, že více lidem bude uděleno povolení k pobytu ve srovnání s návrhy výboru, nepředpokládá se, že by návrhy ve vztahu k tomuto hodnocení vedly k žádné změně, kterou by návrhy jako celek vedly k nižší vládní náklady, než jaké by platily v případě návratu k pravidlům zákona o cizincích. “

Přejít nahoru