Studie naznačují, že 4 vitamíny snižují riziko závažných případů COVID-19

Nejnovější studie ukazují, že arzenál ve vaší lékárničce může být docela jednoduchý, ve formě vitamínů.

Dostáváme všechny typy lékařských testů, abychom vyhodnotili vše od krevního tlaku po cholesterol.

Poté, co desítky studií nedávno ukázaly důležitost vitaminu D při boji s COVID-19, navrhuje Dr. Peter Osborne s Origins Nutrition Center, zvážit krevní test ke kontrole hladiny vitamínů.

„Myslím, že to je pravděpodobně jedna z nejchytřejších věcí, které by člověk mohl udělat právě teď, s nepředvídatelnou rolí relativně neznámého onemocnění. Co v tuto chvíli víme o vitamínové terapii, zejména o vitaminu D, vyšla nová studie a vyšla nová analýza toho, co víme o vitaminu D a COVIDU. Zatím tady je to, co víme: lidé s nízkým obsahem vitaminu D, kteří dostávají COVID, mají větší tendenci k umírání, mají větší tendenci k hyperzánětům cytokinová bouře, která přichází s COVID, a mají větší tendenci se dostat k ventilátorům, což je velmi špatné, protože ventilátory pro COVID nepracují moc dobře. Když je člověk na ventilátoru s COVID, není to dobrá věc. Takže výsledky nejsou skvělé, takže pokud dokážeme lidem zabránit v přístupu k ventilátorům a dokážeme udržovat jejich imunitní systém podporovaný výživou opravdu dobře, dává to v ideálním případě největší smysl, “vysvětluje Dr. Osborne.

Říká také, že nejnovější studie ukazují, že devíti z 10 úmrtí na COVID-19 by bylo možné zabránit, pokud by lidé měli odpovídající hladinu vitaminu D. Píše portál Fox26 Chicago.

Vitamin D v našem těle často klesá v zimním období, protože méně lidí je venku a nepohlcuje louče ze slunce. Abyste získali dostatečné množství, potřebujete každý den alespoň 20 minut slunečního světla, a proto je často zapotřebí doplněk, abyste dosáhli zdravé úrovně.

Některé nemocnice po celé zemi dokonce používají vitamíny k léčbě COVID-19, nejen k prevenci.

„Mnoho lékařů se to nyní učí a přichází a říkají to! Lékařská fakulta ve Východní Virginii má ve skutečnosti protokol COVID, který zahrnuje vitamin D. Takže pokud jste pacient, který je hospitalizován pro COVID, automaticky užíváte mezi 20 000 a 60 000 jednotkami vitaminu D. To je součástí jejich standardního protokolu péče v tomto nemocničním systému, “říká Dr. Osborne.

Dr. Osborne věří, že vitamin D je jedním z nejjednodušších a nejdostupnějších způsobů, jak vám pomoci zůstat zdraví.

„Vitamin D je velmi levný. Můžete si ho koupit v místním obchodě s výživou a může vám jen zachránit život, pokud onemocníte. S vitaminem D existuje terapie, kterou mohu doporučit, a to je 1000 mezinárodních jednotek (IU) vitaminu D na libru. Takže pokud máte 100 liber, trvalo by vám tři dny 100 000 mezinárodních jednotek vitaminu D. Poté už nemusíte užívat ty vyšší dávky, ale tři dny vysoké dávky dávka vitaminu D zvýší hladinu vitaminu D v séru na přiměřenou hladinu, “uvádí Dr. Osborne.

Pokud máte onemocnění zvané sarkoidóza – dr. Osborne říká, že toto mnoho vitamínů by pro vás nebylo bezpečných.

Je důležité si promluvit se svým lékařem, než začnete užívat nový režim vitaminů, abyste se ujistili, že je pro vás bezpečný a neovlivňuje žádné recepty, které užíváte, ani jiné zdravotní potíže.

Spolu s dodržováním zdravotních pokynů CDC povzbuzuje každého, aby přemýšlel o posílení imunitního systému jako o čtyřech přístupech s využitím čtyř různých doplňků.

Číslo 1: Vitamin D, zvyšte hladinu a můžete také požádat svého lékaře, aby vám hladinu otestoval, což je velmi snadný krevní test.

Číslo 2: Vitamin C, víme, že funguje dobře. Byly provedeny některé studie o přípravku COVID, u nichž se ukázalo, že vitamin C má velmi dobré přínosy pro výsledek nemoci.

Číslo 3: Zinek zastavuje virovou replikaci několika způsoby, takže brání viru v únosu vaší DNA, brání viru v replikaci. Také brání viru ve vstupu do buňky, takže zinek je právě teď velmi důležitý.

Číslo 4: Kvercetin, což je to, čemu se říká přírodní bioflavonoid. Quercetin otevírá buňky ve vašem těle, aby se zinek mohl dostat do vašich buněk, kde funguje. Představte si tedy jako klíč kvercetin. Představte si zinek jako opraváře, který je takřka povolen do domu, “říká Dr. Osborne.

Přejít nahoru