Prchněte ze Seattlu – jestliže ovšem najdete hlupáka, který koupí váš dům

Stejně tak nebude pro bezdomovce trestné utábořit se na vašem pozemku, jestliže dosvědčí, že jiný úkryt před nepohodou se jim najít nepodařilo. A tucty dalších zločinů, včetně přepadení a osobního obtěžování, budou pardonovány v těch případech, kdy pachatelé těchto skutků budou shledání buďto chudými, duševně nemocnými nebo závislými na drogách. Tato nová plánovaná opatření budou spadat pod označení OCHRANA PŘED CHUDOBOU  a možní soudcům městských soudů přehlížet ty zločiny, které byly spáchány jako důsledek chudoby či duševní poruchy jejich pachatelů.

Dokonce i proslavené liberální levici pobřežního města Seattle se tato navrhovaná opatření zdají být přece jen až trošku moc. Nicméně návrh na ně byl městské radě předložen v rámci projednávání městského rozpočtu na rok 2021 už před několika týdny a setkal se zde s podporou naznačující, že obrat dosavadního řádu města vzhůru nohama je skutečně aktuální – a to už od počátku nového roku.

Jde o ideu, která by měla na město ničivý dopad a v nahlížení na zločin by znamenala naprostý odklon od toho, jak se na zločin pohlíží ve zbytku země. A jak se ozývá z reakcí znepokojených obyvatel města by její přijetí nebylo ničím jiným než legalizací většiny všech zločinů na území města páchaných.

Ani moc nepřekvapuje, že pojednávaná idea vzešla z „vlny aktivizmu a historických protestů po policejním zavraždění George Floyda v Minnesotě“ píše k případu jeden z listů města Seattle.

Z redakčního článku webu Judicial Watch vybral a přeložil Lubomír Man

Přejít nahoru