Pro pana ministra Hamáčka o jeho zákonné povinosti. Trestní oznámení

Podle zákona ministr vnitra ho jmenuje do funkce. Proto nyní podle zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, podle §40 odst.1 tohoto zákona máte zákonnou povinnost zprostit výkonu služby Jana Švejdara, prezidenta České policie.

Je to stejná situace, jak bylo podáno trestní oznámení na Michala Koudelku, ředitele BIS, kde jo měl odvolat premiér Babiš, ale zřejmě Koudelka na něj má tolik materiálů, že jej asi donutit zákonnou povinost ignorovat. Doufám, že Švejdar na Vás nic nemá.
Neřešení těchto trestných činů je také trestným činem, proto dohlížejte na své podřízené, jak postupují podle zákona.

Ostatně vlastně na Vás osobně se vztahuje i v trestním řádu §8 odst.1 kde v poslední větě je Vám osobně stanovena oznamovací povinnost. Proto přidávám, že premiér dostal podnět k postavení Michala Koudelky mimo službu 1. 10. 2020 a měl tak učinit okamžitě. Neučinil, tak jste se tímto mailem dověděl o skutečnosti, ze které Vám plyne oznamovací povinnost vůči premiérovi Babišovi. Věřím, že na Vás nic nemá, čím by Vás vydíral, a i rtuto svou zákonnou povinnost splníte.

Připomínám, že u služebního poměru nejde o presumpci neviny. Podobně prokazatelně podvodně činí Váš kolega z vedení hasičů – měl by jste zahájit trestní řízení a zprostit výkonu služby generála Rybu, když on si nesplnil tutéž zákonnou povinnost – nezprostil výkonu služby podvodníka Františka Vaveru.

Podobná oznamovací povinnost Vám plyne z rozsáhlé trestné činnosti nedávného tajemníka Jiřího Kauckého, který tuto činnost vykonával až do dubna 2020 a přitom ze zákona ji přestal vykonávat od 1. 8. 2016 po novele zákona o III. odboji. Od té doby jeho úkony na vnitru byly nezákonné, tudíž neplatné, a vznikla tím značná škoda. Spolupachatelem by měla být personalistka Hořčičková, protože musela vědět o Kauckého podvodu.

Věřím, že zákony respektujete, a z nich plynoucí povinnosti neignorujete.

Mgr. Karel Světnička
Předseda Moravských a Slezských pirátů

 

Přejít nahoru