Frexit se blíží! Emmanuel Macron připustil, že „Francie bude hlasovat pro odchod z EU“

Le Penová toho nikdy nedosáhla, k úlevě francouzského prezidenta Macrona, který připustil, že jeho země by hlasovala pro odchod. Macron diskutoval o rozhodnutí Spojeného království vystoupit z bloku, když zdůraznil rostoucí Bruselský sentiment v jeho zemi.

Řekl, že při hlasování, jako je britské referendum z roku 2016, „vždy existuje riziko“, protože se ptá veřejnosti „jen„ ano “nebo„ ne “ve velmi komplikovaném kontextu“.

Řekl: „Chápu, že střední třídy a dělnické třídy – a zejména nejstarší ve vaší zemi – se rozhodly, že poslední desetiletí nejsou v jejich prospěch. „A že úpravy provedené jak [EU], tak globalizací – pro mě to byla kombinace obou – nebyly v jejich prospěch. „A za druhé si myslím, že jedním z důvodů byla právě organizace naší EU, která se pravděpodobně dostane příliš daleko, pokud jde o svobodu bez soudržnosti. „Směrem k volnému trhu bez jakýchkoli pravidel a konvergence.“ Macron je velkým zastáncem evropské integrace a pravidelně kritizuje brexit.

Pět dní před tím, než Spojené království přistoupilo k volebním urnám v roce 2016, uvedl, že odchod z EU způsobí, že Británie bude sama „malou zemí“. Píše portál Express.co.uk.

Řekl: „Kdybych byl Brit, hlasoval bych rozhodně Remain, protože je to v zájmu Velké Británie. „Odchod z EU by znamenal„ guernseyfikaci “Spojeného království, které by pak bylo malou zemí ve světovém měřítku. „Izoloval by se a stal by se obchodním místem a rozhodčím místem na evropských hranicích.“

 

Přejít nahoru