Covidový tunel v ČR? Ministr zdravotnictví odpálil bombu, že jeden covidový test v ČR hrazený státem stojí téměř 6 000 korun, v přepočtu 230 EUR a pouze jedna třetina obětí z oficiální statistiky opravdu zemřela na Covid-19 v přímé souvislosti!

Ministr Blatný totiž v neděli v pořadu OVM na České televizi vypustil [1] naprostou bombu, tedy ve skutečnosti hned dvě, protože vyjevenému Václavu Moravcovi potvrdil, že vláda ČR do této chvíle vynaložila na testování covidu v ČR celkem 25 miliard korun, což je pětkrát více, něž kolik se původně myslelo, takže i Václav Moravec byl z této informace v šoku. A to nebylo všechno. Druhá bomba explodovala ve chvíli, kdy ministr uvedl, že v ČR zemřela na covid jen třetina lidí z té oficiální statistiky zhruba 15 000 mrtvých, kteří údajně zemřeli na virus.

Podle ministra jich prokazatelně na virus zemřelo jen asi 5 000, zbytek tvoří lidé, kteří zemřeli jiným způsobem a bez souvislosti s působením viru, ovšem po smrti byl virus v těle detekován. Podle ministra je problém v tom, že do těch statistik se dostávají třeba oběti autonehod, u kterých posmrtně vyjde test pozitivně, takže nemocnice je automaticky zanese do centrálního informačního systému jako oběti covidu a následně nemocnice na takového zemřelého pacienta čerpají od pojišťoven a rovněž od českého státu větší peníze, než kdyby oběť byla vedena v normálním režimu jako oběť dopravní nehody. Nemocnice totiž mají za pozitivní pacienty mnohem a mnohem vyšší bonifikace a úhrady od pojišťoven. Naše redakce na tento tunel upozorňovala již v několika článcích v půlce minulého roku, ale teprve teď v lednu 2021 se tím začíná někdo zabývat.

V Česku podle ministra stojí daňové poplatníky jeden virový test 230 EUR… to nevymyslíš!

Mezi řediteli nemocnic se dokonce podle našeho zjištění vžilo nové a slangové označení pro tyto zemřelé, kteří zemřou na něco úplně jiného, ale protože posmrtně test odhalí virus, tak jsou zaneseni do databáze jako oběti koronaviru. Říká se jim v žargonu “nafoukanci” a je to prý odvozené od toho, že tito zemřelí doslova “nafukují” státní statistiku zemřelých na covid. Ministr Jan Blatný tuto informaci v neděli odpálil, že pouze jedna třetina z té statistiky je tvořena prokazatelně obětmi viru, který ovlivnil v přímém důsledku příčinu smrti. Zbytek statistiky prostě obsahuje “nafoukance”.

Tato informace otřásla i poslaneckou sněmovnou [2], a ta chce kvůli celé věci svolat mimořádné zasedání. My jsme přitom na tuto praxi upozorňovali už od poloviny loňského roku, když nám do redakce začaly chodit svědecké výpovědi lékařů a sester z českých nemocnic, že mají z vedení nakázáno nahlašovat do statistik virových obětí všechny zemřelé, u kterých je zjištěn pozitivní test, a to bez ohledu na příčinnost ve vztahu k úmrtí osoby. Situace je opravdu alarmující a počet “nafoukanců” v oficiální statistice stále roste.

My jsme se tedy v redakci dali do počítání a přepočítali jsme ministrovu informaci o nákladech 25 miliard korun na jeden jediný test. Podle oficiálních informací [3] k dnešnímu dni 26. ledna 2021 bylo v ČR za celou dobu od počátku pandemie otestováno 4 459 211 osob, takže pokud náklady na testy vyšplhaly podle slov ministra na 25 miliard korun, potom jeden test vychází bezmála na 6 000 korun, což je spolehlivě nejdražší test v Evropě, protože v přepočtu je to zhruba 230 EUR. A to přitom zde vůbec nemluvíme o antigenních testech, kde jeden test vychází okolo 2 až 3 EUR,  ale mluvíme zde hlavně o PCR testech.

Průměrná cena PCR testu v Praze včetně certifikátu, pokud se půjdete komerčně testovat do privátní laboratoře, tedy nikoliv do státního zařízení, je v současné době okolo 1 600 Kč, a to podle informací dostupných na webu. Český stát jako provozovatel vlastní sítě státních a fakultních nemocnic musí mít logicky ceny mnohem a mnohem nižší. Jenže částka 6 000 korun za jeden test, to je český tunel za bílého dne. Takový vejvar!

Rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví na moderní způsob

Znovu je potřeba zdůraznit, že ten náklad na jeden test je tak obrovský, že jej nelze omluvit ani mzdovými nebo provozními náklady laboratoře, protože u státních zařízení jsou ty náklady nula nula něco, protože ti zaměstnanci v těch laboratořích fakultních a státních nemocnic tam už jsou zaměstnáni dávno a mají svůj plat, který není odvislý od nákladů na testování koronaviru. Takže ta částka 6 000 korun se musí týkat skutečně a pouze jenom samotného výkonu toho PCR testu, jeho samotného zpracování, a v tom případě potom je na místě otázka, kde ty peníze končí?

V Česku se navíc od prosince/decembera minulého roku testuje plošně za použití antigenních testů, což orientaci v nákladech ještě více komplikuje. Není totiž jasné, jaká část z těch 25 miliard šla na PCR testy, a kolik peněz šlo na nákupy milionů antigenních testů pro plošné dobrovolné testování zahájené koncem minulého roku. Je úplně jedno, jestli ty peníze byly vynaloženy na PCR testy, nebo na antigenní testy, protože obojí za 6 000 korun na jeden test je takové chucpe, že to lze označit za největší rozkrádačku prostředků v socialistickém vlastnictví, rozuměj prostředků státního rozpočtu, jakou si vůbec lze představit.

Nemocnice vyhazují z pokojů skutečné pacienty a dávají do nich důchodce s pozitivním testem na pozorování, pojišťovny totiž za virového pacienta na pozorování na lůžku platí mnohem více, než za chudáka po bouračce v autě

Znovu tady vidíte, že rozdíl mezi údajnou konspirací na Aeronetu a realitou je zhruba půl roku. Proč se ale tato informace dostala ven z úst ministra zdravotnictví? Proč ministr odhalil tyto informace? Podle všeho se zdá, že uvnitř vlády to začíná skřípat a začínáme být svědky manévrů před podzimními volbami. Pokud se totiž začne celá věc vyšetřovat, bude asi zajímavé sledovat, kdo nakupoval antigenní testy, kolik si účtují fakultní nemocnice za PCR testy, kolik soukromých labů poskytuje fakultním nemocnicím subdodávky služeb, kolik ředitelů nemocnic je přímo zainteresováno na objemech covidových pacientů na odděleních na úkor ostatní zdravotní péče, která je odkládána, přesunována, rušena na neurčito atd.

Napsalo nám do redakce už několik lékařů a sester, že u nich v nemocnicích došlo k tomu, že vyházeli z pokojů všechny pacienty po operacích, kteří měli být ještě v péči nemocnice, poslali je domů a na jejich místa ulehli důchodci na pozorování, protože mají pozitivní testy. Přišlo to ze shora od ředitelů. Důvod je jednoduchý, nemocnice totiž za pozitivně testované pacienty dostává mnohonásobně vyšší úhrady od pojišťoven, takže nemocnicím se nevyplatí hospitalizovat na lůžkách “obyčejné” pacienty bez pozitivního testu. Situace je podle svědků potom taková, že když se objeví akutní případ, musí ho odvézt do vojenské nemocnice, protože všechna ostatní nemocniční zařízení se přeorientovala na “virové ležáky”, jak přezdívají sestry důchodcům s pozitivním testem, kteří leží na pozorování na pokojích.

Covidové nevolnictví se má stát novým normálem

Nejhorší je skutečnost, že virus SARS-Cov-2 nikam neodejde, nezmizí, stejně jako nezmizí chřipka, i když se o ní nemluví, jako kdyby už neexistovala. Virus v populaci zůstane a nespolehlivé testy zajistí, že od podzimu do jara, každý rok, už napořád, budou lockdowny, budou plošná testování, plošná očkování, budou se kontrolovat covidové pasy, bude se špehovat, sledovat, monitorovat, úplně se změní způsob lidského života, lidé postupně se začnou bát jeden druhého, protože co když se od člověka bez hadru na hubě nakazí? Všimněte si té hysterie a fašizace už dnes, jak lidé se začínají štítit osob bez roušky, jak je zdaleka obchází, jak se jich doslova bojí.

Tohle vymysleli samozřejmě globalisté úmyslně, aby se zabránilo osobnímu setkávání a shromažďování lidí, což je pro Dům Sion velká hrozba při implementaci Velkého resetu, protože shromažďování lidí znamená demonstrace a odpor proti zavádění Total Control ve společnosti. Takže, když se nějaká demonstrace dnes uskuteční, je označená za nelegální a v rozporu s epidemiologickými předpisy na ochranu zdraví a premiér před úřadem vlády nařídí zahájit palbu gumovými projektily do protestujících [4], jako jsme viděli 17. listopadu v Bratislavě na Slovensku. Na podzim v ČR budou volby a bude zajímavé sledovat, která politická strana si dá do programu, že ukončí veškerá testování a očkování, protože jde o nástroje teroru, útlaku a prostředku na zavedení totální kontroly obyvatelstva. Uvidíte, kolik politických stran se na tomto kroku odkope.

Aktualizace 20:15 – Koalice s komunisty zabránila, aby se o skandálu jednalo ve sněmovně

Poslanci Hnutí ANO, ČSSD a KSČM, kteří tolerují vládu, zabránili tomu, aby ministr zdravotnictví Jan Blatný musel vysvětlovat svá slova o počtu obětí s covid-19 a i to, že výdaje za testy covid už dosáhly 25 miliard korun [5]. Jako mimořádný bod jednání to navrhoval šéf poslanců STAN Vít Rakušan. Nic se tedy v poslanecké sněmovně projednávat nebude. Skandál, který zavání neuvěřitelnou a gigantickou rozkrádačkou ze státního rozpočtu, tunel provedený za bílého dne, se asi musí ututlat za každou cenu, protože budou na podzim ty volby, že?

Zdroj: 1

Přejít nahoru