Už i tam? Velká Británie jmenuje svého prvního hidžábského soudce

Raffia Arshadová, čtyřicetiletá pákistánsko-britská muslimka, která již 17 let praktikuje zákon, byla minulý týden jmenována zástupkyní okresního soudce na okruhu Midlands. Nově jmenovaná soudkyně nyní říká, že chce používat svou novou platformu „ujistěte se, že zvuk rozmanitosti je slyšet hlasitě a jasně,“ uvádí zpráva Metro UK.

Přestože byla Arshadová jmenována do tak prestižního postavení v britské společnosti, zdá se, že Britové jsou rasisté. Tvrdí, že je obětí diskriminace a předsudků „někdy denně“. Informuje Voice of Europe.

Nově jmenovaná soudkyně, vzdělána na gymnáziu ve West Yorkshire, byla první ve své rodině, která navštěvovala univerzitu.

Během své kariéry, která začala v roce 2004, když se připojila k rodinným právním komorám Panny Marie, se Arshadová zabývala případy souvisejícími s mrzačením ženských pohlavních orgánů, nuceným sňatkem a dalšími záležitostmi, které se týkají islámského práva. Napsala také knihu nazvanou Islamské rodinné právo.

Judy Claxtonová a Vickie Hodgesová – obě advokátky v komorách Panny Marie – blahopřáli Arshadové k jejímu historickému jmenování a řekli: „Raffia vedla cestu pro muslimské ženy k úspěchu v právu a v baru a neúnavně pracovala na prosazování rovnosti a rozmanitosti v profesi, “

„Teď je na mě, abych jim byla hlasem, abych zajistila, že zvuk rozmanitosti bude slyšet hlasitě a jasně a že se dostane na vhodná místa,“ řekla Arshadová.

Přejít nahoru