Podělali to! Landa představil plán, který má Česko vyvést z pandemie

„Politici by měli veřejnost prosit a přesvědčovat, protože to podělali. A pak to nechat na dobrovolnosti a zodpovědnosti každého jedince. Současný postup je zásahem do duše národa a jeho trýzněním. Zajímají vládu jen mrtví s covidem, nebo i ostatní?,“ ptal se zpěvák v úvodu projevu.

Landův expertní tým tvoří vakcinolog Jiří Beran, imunolog Jaroslav Svoboda, proděkan Národohospodářské fakulty VŠE v Praze Miroslav Ševčík a také Radomil Bábek, předseda výboru podnikatelských odborů.

Společně přišli s desetibodovým plánem, kterým se podle nich mají řídit politici. Landovi odborníci v něm volají po rychlém návratu dětí do škol a otevření všech obchodů, hotelů, restaurací a dalších podniků. To vše za dodržení hygienických opatření a stanoveného počtu osob na metr čtvereční. Provoz by měla obnovit také divadla, kina či hudební kluby.

Vláda podle Landy současným postupem páchá zločin na mladé generaci. „Zničíte jim imunitu. Děti se musí setkávat s viry, jinak si neutvoří přirozenou imunitu a nepřežijí. Stát se proměňuje v nepřítele občanů. Místo vysvětlování přichází jen represe,“ tvrdí zpěvák.

Jeho názor podporuje vakcinolog Jiří Beran, který je dlouhodobě proti plošným opatřením. „Je to falešný pocit ochrany. Každý se musí chránit sám. Největší přenos nákazy mají v Česku na svědomí příbuzní. Nejdůležitější je dodržování 4R – ruce, roušky, rozestupy a rozum,“ uvedl Beran.

„Možná to premiér nevidí, ale kde je lidství? Chápu, že žijeme v digitální době, ale člověk není nula nebo jednička. Vláda je odtržena od reality. Politici přitom na opatření úplně kašlou,“ dodal Landa. Vládě také vyčítá, že veškerou zdravotní péči soustředí pouze na covid. „Všichni mají dle ústavy právo na lékařskou péči. Nyní se jí ale nedostává lidem, kteří na ní mají nárok,“ připomněl Landa odsun neakutní péče v nemocnicích.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru