Předseda KSČM varuje před vojenským střetem s nedozírnými následky

Předseda komunistů Vojtěch Filip se ve svém novém příspěvku na Facebooku pokusil upozornit na problém, o kterém se podle jeho názoru nediskutuje příliš horlivě. Filip tvrdí, že se ve společnosti dnes značně podceňuje expanzivní politika NATO a ty důsledky, k nimž může přivést. Varuje, že Evropa se tak snadno může stát místem válečných operací.

Za posledních 30 let se mapa Evropy podle Filipa zásadně překreslila. Připomíná totiž, že území, ze něhož po zániku někdejšího SSSR odešla vojska Varšavské smlouvy, se později měnilo v prostor pod kontrolou NATO. Upozorňuje, že jednotky NATO jsou dnes na severu necelých 100 mil od Petrohradu a v centrálním směru je od Moskvy dělí necelých 300 mil. Takový posun zjevně podle něj svědčí o expanzi, které by každý stát musel nějakým způsobem vzdorovat.

Do toho všeho také zapadají i vojenské doktríny, které byly v USA schváleny během uplynulých deseti let a jsou všechny útočně zaměřené a soustřeďují podle Filipa na rychlé pronikání do hloubky území protivníka a na likvidaci jejich obranných zbraňových systémů.

To všechno podle Filipa jasně svědčí o tom, že na hranici mezi NATO a Ruskou federací se rýsuje docela výbušná situace, kdy jakýkoliv vojenský incident může přerůst v přímý vojenský střet s nedozírnými vojenskými následky.

“K tomu se u nás v České republice dále vyzbrojujeme těžkou pozemní technikou, u které není jasné, kam má být nasazena, když ne na obranu našeho suverénního státního území. A tak se na závěr znovu musím zeptat: dokáží si politikové NATO položit otázku, jak by se chovaly USA, kdyby se něco takového dělo v blízkosti jejich hranic?” ptá se Filip.

Předseda KSČM se osobně domnívá, že my možná sami sebe ohrožujeme víc, než jsme schopni unést, a směřujeme k tomu, že se území našeho státu stane místem válečných operací.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru