NATO

Zajatý sýrsky militant hovoril o vykrádaní peňazí z krajín NATO a zásobovaní drogami

“Krádeže začínajú od Muhammada al-Tala, ktorý je veliteľom skupiny Magavir al-Saura (Vojaci revolúcie). Všetko sa to deje v úzkej spolupráci s americkým velením, ktoré tam je. Sľubujú, že zaplatia 700-800 dolárov, ale v skutočnosti ľudia dostanú po 300 dolárov, a zbytok je všetok odcudzený, “uviedol Alabeyn.

 

Podľa jeho slov členovia skupín zásobovaných západnými krajinami, predovšetkým USA sú tiež zásobovaný drogami. V konečnom dôsledku sa ozbrojenci stávajú narkomanmi až nemôžu robiť nič iné len fetovať.

Alabeyn bol prijatý americkými agentmi do utečeneckého tábora Er-Rukban, ktorý riadila Medzinárodná koalícia vytvorená na boj proti Islamskému štátu v roku 2017. Vysvetlil, že v tábore žil niekoľko rokov, získal dva obchody, dostával peniaze zo zahraničia a nakupoval čo militanti potrebovali.

 

“Našou úlohou a cieľom Američanov bolo zistiť, kde sú pozície sýrskej armády, Rusov a Iráncov. A potom začali hľadať ľudí, aby verbovali ľudí na páchanie teroristických činov, “vysvetlil Alabeyn s tým, že ho neskôr z tábora prepustili, aby zorganizoval špionážnu sieť, počas jej prípravy ho zajali sýrske úrady.

 

Sýrii došla trpezlivosť – balistickými raketami Točka-U zbombardovala protureckých militantov

V minulý piatok večer došlo k neobvyklému útoku na ropné zariadenia v Turkami okupovanej severnej Sýrii. Miestni hlásili veľké výbuchy v blízkosti Al-Bab a Jarablus. Turecko vtrhlo do tejto oblasti na jeseň 2016 v operácii Štít Eufratu.

https://youtu.be/bXOuVzZ5BWs

Použitie balistických rakiet poukazuje na sofistikovanú operáciu Sýrskej armády proti ropným zariadeniam. Útok sa zjavne zameral na potlačenie sýrskych skupín podporovaných Tureckom kradnúcim ropu.

https://youtu.be/027GcSaoPGE

Turecké médiá nekomentovali kto rakety vystrelil.

https://youtu.be/-gQ3nwqKoKs

Anadolu, štátom podporovaný kanál v Turecku, uviedol, že o život prišli traja ľudia a desiatky boli zranení. Uviedol tiež, že boli vystrelené balistické rakety, v regióne Tarhin v okrese al-Bab a Al-Hamran v okrese Jarablus na hranici s Tureckom. „V regiónoch, kde k útokom došlo, existujú zariadenia na rafináciu ropy prevádzkované primitívnymi metódami”.

Přejít nahoru