Němečtí muslimové požadují ochranu v mešitách. „Stát musí mít zájem.“

Muslimské skupiny v Německu vyzvali vládu, aby udělala více pro ochranu mešit, Když v pátek zatkli tucet členů pravicové teroristické buňky. Extremistická skupina plánovala útoky na politiky, žadatelů o azyl a muslimů. „Stát musí mít zájem“ na ochraně mešity, řekl Aiman ​​Mazyek, předseda Ústřední rady muslimů v Německu (IGMG), v rozhovoru pro německý časopis der Spiegel.

Podle IGMG je stát povinen zajistit bezpečnost svých občanů a dodal, že „muslimové také patří do této skupiny,“ uvedl v pondělí mluvčí IGMG v Kolíně.

Podle DITIB, největší německé asociace mešit, je každý rok registrovaných přibližně 100 útoků na mešity. V posledních týdnech dostali mešity v městech Unna, Hagen, Essen a Bielefeld e-maily ve kterých hrozily bombové útoky.

DITIB, který má také úzké vztahy s Tureckem, uvedl, že politici i společnost se musí jasně postavit proti násilí v německé muslimské komunitě. „Ticho většiny, a to i v politice, tak ve společnosti, pokud jde o útoky na muslimy, by mohlo být považováno za“ tichý souhlas „.

Mluvčí kancléřky Angely Merkelové Steffen Seibert v pondělí prohlásila: „Je úkolem státu a samozřejmě této vlády chránit svobodné praktikování náboženství v této zemi bez ohledu na to, o jaké náboženství se jedná.“ O policejní ochraně v Německu se rozhoduje na bázi jednotlivých států.

 

Přejít nahoru